Prijepolje dobilo još jedan Sportski savez

Prijepolje – Početkom februara Prijepolje je dobilo još jedan Sportski savez. Prema podacima dostupnim na sajtu Agenicije za privredne registre, stoji da je 5. februara, na adresi Trg Bratstva Jedinstva broj 1, počeo sa radom “Sportski savez Prijepolje 2020”, čiji je zakonski zastupnik Dragoslav Popović, a predsednik skupštine koja je donela Statut  novoformiranog saveza, Milovan Milićević.

 

Tokom minule četiri godine, grad na Limu devastiran je na mnogim poljima, međutim taj primer najizraženiji je u oblasti sporta. Lokalni klubovi su dovedeni na rub egzistencije. Sportisti poput Armina Sinančevića, Kristine Radivojević i drugih, uprkos odličnim rezultatima morali su sreću da traže u drugim sredinima, jer rodni grad nije imao sluha za njihove uspehe.  Sa druge strane, račun “starog” Sportskog saveza u višegodišnjoj je blokadi. Uprkos tome, ljudi koji rukovode sportom u Prijepolju, uz pomoć raznih “tetkinih firmi”, restorana i fiktivnih klubova, zarad ličnih interesa, organizovali su odlazak sportista na MOSI, izmislili novu sportsku disciplinu “gulašijadu”, a sve pod plaštom unapređenja sporta i zdravog načina života. S toga, dobre poznavaoce prilika u ovdašnjem sportu, ne čudi činjenica, što inspektori Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije iz Kraljeva, češljaju poslovanje klubova, Sportskog saveza i lokalne samouprave. Od početka godine, pred inspektorima svoje iskaze dali su brojni rukovodioci klubova i članovi Opštinskog veća. Prema nezvaničnim saznanjima, optužni predlog protiv pojedinaca već se nalazi “na kucanju”.

Da li je i novi Sportski savez, formiran u interesu sporta i sportista u gradu na Limu, ili zbog koristi pojedinaca, vreme će vrlo brzo pokazati.

PP Media