„Crvena zvezda” pobednik memorijala „Vladan Stanković”

Priboj – Fudbaleri Crvene Zvezde iz Beograda pobednici su 19. Memorijalnog turnira „Vladan Stanković”, koji je u Priboju održan 13. i 14. oktobra, u organizaciji Sportskog saveza Priboj i FК FAP, i uz podršku Opštine Priboj i OFS Priboj, a u znak sećanja na prerano i tragično nastradalog mladog fudbalera FAP-a.

Turnir održan u znak sećanja na prerano i tragično nastradalog mladog fudbalera FAP-a, foto: PP Media

Turnir se organizuje u kategoriji pionira, a nastupilo je šest ekipa: Crvena Zvezda iz Beograda, Radnik iz Surdulice, Dubočica iz Leskovca, Radnički 1923 iz Кragujevca, Polimlje iz Prijepolja i domaćin, Fap iz Priboja.

Prvo mesto i pobednički pehar pripao je fudbalerima Crvene Zvezde iz Beograda koji su tako po drugi put uzastopno postali pobednici Memorijala „Vladan Stanković”. Drugo mesto pripalo je Radničkom iz Кragujevca, a treće mladim fudbalerima Radnika iz Surdulice, koji su za gol (2 : 1) bili bolji od fudbalera FAP-a, koji su, iako su u svim susretima igrali veoma dobro, zauzeli četvrtu poziciju.

Najbolji igrač turnira je Uroš Đorđević, napadač Crvene Zvezde, najbolji golman je Veselin Gašić iz Radnika iz Surdulice, a najbolji strelac turnira Dimitrije Nikolić iz beogradskih crveno – belih. Pehar za fer plej pripao je ekipi Dubočice iz Leskovca.

Turnir je uspešno organizovan, protekao je bez ijednog incidenta ili povreda, održan je uz primenu svih epidemioloških mera i bez prisustva publike, a zbog pandemije koronavirusa izostao je međunarodni karakter turnira,odnosno dolazak u Priboj planiranih ekipa iz poznatih evropskih klubova.

PP Media