Prijepolje i Nova Varoš predstavljaju turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Prijepolje/Nova Varoš – U Novom Sadu sutra počinje trodnevni Međunarodni sajam turizma, a organizuje ga Turistička organizacija Vojvodine u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Svoju turističku ponudu na ovom prestižnom sajmu predstaviće i Turistička organizacija Prijepolje i Turistička organizacija Zlatar.

Fokus ovogodišnjeg sajma, koji se održava 53. put, biće receptivni turizam regiona, kako bi se omogućilo regionalno predstavljanje ponude udaljenim tržištima i dovođenje stranih turista u regione država dunavskog sliva.

Zemlja partner ove godine je Crna Gora, a predviđeno je da se na sajmu održavaju poslovni sastanci, radi upoznavanja sa profesionalnim kupcima, te povezivanja sa udaljenim tržištima, kao i da se predstave mogućnosti za finansiranje programa, projekata i inicijativa za razvoj turističke ponude.

edan od sadržaja biće i dani karijere u turizmu, odnosno predstavljanje ponude i potražnje poslova u turizmu.

Biće naravno predstavljena i ponuda aranžmana turističkih agencija, ski-centara, hotela, te ponuda opreme i pribora za hotele, restorane kao i gastro ponuda regiona. Najboljima koji su postigli vrhunske rezultate u turizmu biće dodeljene medalje, povelje i pehari.

Turistička organizacija Vojvodine predstaviće vojvođansku turističku ponudu a akcenat će biti na gastronomiji i kampanji „Vojvođanski ručak – neodoljivi ukusi ravnice“.

PP Media