Prijepolje: Imenovan vd direktor Opšte bolnice

Posle nedavne smene sa mesta direktora Opšte bolnice u Prijepolju dr Branka Gojakovića, odlukom ministra zdravlja Zlatibora Lončara, za novog vd direktora prijepoljske bolnice postavljen je dr Zoran Drobnjak, specijalista radiologije.
On je za ovdašnju lokalnu televiziju , kazao da u Opštu bolnicu još uvek nije stiglo nikakvo obrazloženje zbog čega je smenjen dr Branko Gojaković sa mesta direktora, te da je ono što su iz medija čuli jedino obrazloženje za koje znaju.
Kao svoje prioritete za budući rad ističe pripremu ove zdravstvene ustanove za proces akreditacije. U planu je poboljšanje uslova lečenja i bezbednosti pacijenata, precizira novi vd Opšte bolnice doktor Drobnjak.
Gorući problem na koji lekari ove ustanove nailaze jeste veliki broj pokvarenih aparat, što remeti kvalitetno uspostavljanje gijagnoze kod pacijenata. Prosečna starost aparata iznosi 14 godina pa zbog velikog broja pacijenata koji koriste njihove usluge dolazi do čestih kvarova, tvrdi Drobnjak.

Opšta bolnica u Prijepolju, foto: www.ppmedia.rs

Opšta bolnica u Prijepolju, foto: www.ppmedia.rs


Trenutno su u kvaru ultrazvučni aparat za snimanje srca i mamograf zbog čega se pacijenti upućuju u druge zdravstvene ustanove ZC Užice.
Podsećamo da su timovi sastavljeni od najeminentnijih profesora i lekara koje je imenovalo Ministarstvo zdravlja, kontrolisali rad bolnica u Srbiji, kada je u pitanju vođenje dokumentacije, higijena, odnos prema pacijentima, stručni rad i opremljenost ustanova.
PP Media