Veliko interesovanje žena za uključivanje u politički život Prijepolja

U Prijepolju je u organizaciji Sandžačke demokratske partije i Socijal demokratske partije Srbije održana javna tribina na temu Žene u politici, čiji je prevashodni cilj uključivanje što većeg broja pripadnica lepšeg pola u javni i politički život. Svoje iskustvo sa ženama iz Prijepolja i okoline podelile su državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović i direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.
Prepuna sala prijepoljskog doma kulture govorila u prilog tome da žene iz Prijepolja zaista vide nešto privlačno u njihovom angažovanje na političom polju, kao i to koliko su spremne da učestvuju u javnom životu, a i da SDP i SDPS, koje su i organizatori javne tribine održane u ovoj sandžačkoj opštini vide kao stranke kroz koje mogu ostvariti svoje ciljeve.
Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović je istakla izuzetno zadovoljstvo zbog komunikacije koju je sa svojim koleginicama uspela da ostvari sa velikim brojem žena, učisnica tribine, kao i zbog toga što su se na tribini našli i muški predstavnici partija koje su organizovale ovaj skup i na taj način zajedno sa njima pružili podršku ženama da se aktivno uključe u društveni i politički život.
„Za nas je najvažnije da smo na tribini uspeli da ostvarimo zaista otvoren dijalog sa učesnicama tribine i mislim da smo zaista ostvarili ono što je bio i prevashodni cilj tribine, a to je podizanje svesti žena o tome koliko je važno da učestvuju u političkom životu“, istakla je Suzana Paunović.
Kako bi SDP i SDPS pružile Prijepolju brži razvoj i napredak neophodno je da se i uspešne žene zajedno sa nama uključe u rešavanje problema naših građana, istakao je predsednik OO SDP u Prijepolju Esad Hodžić.
Hodžić je dodao da je aktivizam žena u partiji koju predstavlja i do sada postojao, ali u nedovoljnoj meri kada je u pitanju bitno odlučivanje, da bi se to promenilo neophodno je ekonomsko osnaživanje pripadnica lepšeg pola.
PP Media