Sve više žena postaju članice SDP-a u Novoj Varoši

U susret Danu žena tribina pod nazivom Žene u politici održana je i u opštini Nova Varoš. Ovaj skup koji je organizovala Sandžačka demokratska partija i Socijaldemokratska partija Srbije posetio je veliki broj pripadnica lepšeg pola, a prema rečima predsednice Foruma žena Sandžačke demokratske partije u Novoj Varoši Alme Čičić, sve veći broj žena iz ove sandžačke opštine ukljućuje se u forum te stranke.
Svoje iskustvo o bavljenju politikom i uključivanju u javni život sa ženama iz Nove Varoši pored državne sekretarke u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić i direktorke Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzane Paunović, podelila je i direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.
Ona je istikla da iako žene danas deluju na političkoj sceni, ipak nisu prisutne u dovoljnoj meri i da bi broj pripadnica lepšeg pola u javnom životu zbog njihove sposobnosti trebao da bude daleko veći.
Iako je Nova Varoš mala sredina broj aktivistkinja u SDP-u u ovoj opštini je zavidan, a prema rečima predsednice Foruma žena SDP Nova Varoš Alme Čičić raduje ih činjenica da se taj broj iz dana u dan znatno uvećava.
Nakon aktivnosti povodom 8. marta iz Foruma žena SDP Nova Varoš najavljuju organizaciju humanitarnih akcija, kao i mnogih drugih tribina koje se tiču ženske populacije.
PP Media