Prijepolje: Mraz isključio struju, stanje normalizovano oko 12h

Celo Prijepolje jutros od četri sata ostalo je bez električne energije, a temperatura se u ovom gradu spustila na rekordnih -25 stepeni.
Usled mraza i minusa od 25 stepeni, koliko je bilo tokom noći između subote i nedelje, opština na Limu ostala je bez napajanja električnom energijom od četri sata nakon ponoći pa sve do 12 časova.Izuzetno niske temperature prouzrokovale su kvar na glavnim dalekovodima tako da struje nije bilo na područiju cele opštine. Nakon brze reakcije radnika ovdašnje Elektrodistribucije stanje se normalizovalo oko 13h.

Debeo minus okovao Prijepolje


„Zaista ovo se nije dogodilo odavno. Noćas su zbog ogromnog minusa ispali skoro svi trafoi na području opštine, jer je ledilo ulje u njima. Distribucija je međutim do 11 sati uspela da povrati pod napon najveći deo grada”, kazao je za predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.
On je istakao da su svi putni pravci prohodni i da preduzeća sa kojima su sklopljeni ugovori za sada obavljaju svoj posao.

Predsednik opštine Prijepolje, Dragoljub Zindović, foto: www.ppmedia.rs


„Nemamo problema sa dubokim snegom već sa veoma niskom temperaturom. Putni pravci su pročićčeni i za sada je moguće da samo pojedini zaseoci u planinskom području imaju probleme, ali radićemo i na tome“, naglasio je Zindović.
PP Media