Novu godinu i Božić meštani Brodareva dočekali bez vode

Novu godinu i Božić najveći deo meštana Brodareva dočekao je bez pijaće vode u svojim domovima. Pa tako stanovnike ove varošice naviknute na restrikcije vode tokom letnjih meseci sada u vreme novogodišnjih praznika umesto poklonima “ Deda Mraz” je “obradovao” novom restrikcijom. Naime, iako je u izgradnju vodovoda uloženo 88 milona dinara i upotrebna dozvola dobijena tek pre nesto više od mesec dana za puštanje u rad, kako kažu iz Mesne zajednice nakon nestručnog rada lica zaduženih na održavanju brodarevskog vodovoda, došlo je do zamrzavanja a kasnije i pucanja cevi koja vodi iz sliva Mrčkovačke reke pa sve do fabrike vode na Rosuljama koja napaja Brodarevo pijaćom vodom.

Izvorište Mrčkovačka reka, foto: www.ppmedia.rs


Prema rečima predsednika ovdašnje Mesne zajednice, Semira Adilovića, pomoć je zatražena od strane Opštinskog veća i rukovodstava JKP “Lim” od koga je zahtevano da ispita odgovornost zaposlenih lica koji su radili na održavanju brodarevskog vodovoda.
“Pre više od mesec dana došlo je do začepljenja u slivu Mrčkovačke reke tako da voda nije ulazila u sistem za vodosnabdevanje. Kako radnici preduzeća zaduženog za održavanje vodovoda nisu blagovremeno izašli na teren i otklonili kvar sada usled niskih temperatura voda koja je ostala u cevi je zaledila nakon čega je došlo do havarije i pucanja cevi kod mosta koji vodi od Brodareva prema Grobnicama”, tvrdi predsednik Mesne zajednice Brodarevo Semir Adilović.

Semir Adilović predsednik Mesne zajednice Brodarevo


Sa druge strane direktor JKP”Lim” Enis Memišahović kaže da je formalno pravni vlasnik vodovoda Direkcija za izgradnju Prijepolja te da komunalno preduzće još uvek nije preuzelo gazdovanje ovim vodovodom od ovdašnje Direkcije koja je imala obavezu da održava vodod ali usled nedostatka stručnog kadra taj posao su obavljali radnici JKP”Lim”. Takođe kategorično odbacuje da je neko od radnika ovog preduzeća namerno izveo “sabotažu” na vodovodu.
“Trenutno je samo u upotrebi voda koja stiže iz izvorišta Reževica. Usled malog dotoka vode kao i zamrznuća vodovoda Mili i pucanja cevi u Mrčkovačkoj reci trenutno visoke kote u brodarevskom kraju nemaju uredno vodosnabdevanje. Tokom naredne sedmice očekujemo da radnici užičkog preduzeća Jedinstvo otklone kvar i da se normalizuje snabdevanje vodom”, ističe Memišahović.

Direktor JKP“Lim“ Prijepolje, Enis Memišahović


Meštanima Brodareva na ruku ne ide ni niska temperatura koja je u prethodna dva dana u ovom kraju bila ispod -15 stepeni a prema procenama meteorologa i narednih dana očekuju se još veći mraz.
PP Media