Prijepolje – Nova Varoš: Bez struje oko 3500 potrošača

Vlažan sneg koji je tokom noći padao u gradu podno Zlatara ostavio je bez napajanja električnom energijom više od 2000 potrošača u seoskim područijima ove opštine, dok je u Prijepolju bez struje ostalo oko 1500 potrošača. Kako saznajemo u pogonu Elektrodistribucije Nova Varoš bez struje su ostali potrošači u Bistrici, Jasenovu, Draževićima, Radoinja, Božetićima, Draglici, Negbini, Kokinom Brodu, Trudovu i Beloj Reci.

– Pod težinom snežnog pokrivača drveće je popadalo po žicama i ostavimo van funkcije dva dalekovoda koja vode prema Bistrici i Radinji, pokidan je i deo niskonaponske mreže – kažu za PP Mediu iz novovaroškog pogona Elektrodistribucije i dodaju da očekuju pomoć kolega iz susednih opština kako bi kvar što pre bio saniran.

Oko deset dalekovoda je van funkcije u prijepoljskom kraju, bez struje su potrošači u udaljenim seoskim mesnim zajednicama ove opštine. Najkritičnije je u Kamenoj Gori, Jabuci, Babinama, Kosatici i selima u okolini Brodareva. Kako nam je rečeno u Elektrodistribuciji sve raspoložive ekipe rade na otklanjanju kvarova dodatni problem im predstavljaju susnežica i sneg koji i dalje padaju jednakim intenzitetom.
PP Media