Prijepolje – Nova Varoš – Priboj: Produžena grejna sezona

Grejna sezona koja je u Polimskoj dolini trebala da bude završena 15. aprila biće produžena i u narednim danima. Naime, niske temperature i najava meorologa da bi moglo doći do snežnih padavina nateralo je rukovodioce JKP” Lim” Prijepolje, zatim “Energije doo“ Nova Varoš i JP “Toplana” Priboj zaduženih za isporuku toplotne energije u ove tri opštine, na produžetak grejne sezone.
Brankica Ratković direktorica novovaroške “Energije” kaže da ovo preduzeće zagreva ukupno 36270 kvadratnih metara spambenog prostora i 54442 kvadratna metra poslovnog prostora, te da je zima koja je iza nas bila jedna od najhladnijih u protekloj decenijii i da je potrošena znatno veća količina energenata nego lanjskih godina.
– Doneli smo odluku da radijatori budu topli sve do 3. maja kada se očekuje porast temperatura. Uprkos izuzetno hladnoj zimi i prilično dotrajalim kotlovima uspevamo sa manjim poteškoćama da privedemo polako kraju ovu grejnu sezonu, međutim tokom letnjeg perioda neophodna je ozbiljna rekonstrukcija grejne mreže kako bi u narednu zimu ušli spremni – ističe Brankica Ratkovića i dodaje da su novovarošani uprkos porastu cena energenata na tržištu imali jeftinije grejanje za 10% nego prošle godine.

Brankica Ratković direktorka Energije NV Nova Varoš, foto: www.ppmedia.rs


I Enis Memišahović, direktor JKP “Lim” iz Prijepolja deli mišljenje koleginice iz Nove Varoši kada je u pitanju potrošnja enegenata i broj ledenih dana tokom zimskog perioda. On kaže, da će se radijatori u Prijepolju zagrevati sve dok bude bilo mazuta te se nada da će to biti dovoljno do dolaska toplijih dana. Međutim, kaže i da je zbog kvara na kotlu koji snabdeva stambeni blok “Opanak” grejna sezona za te potrošače završena pre nekoliko dana te da će njegova zamena biti prioritet za ovo preduzeće tomom letnjeg perioda.

Enis Memišahović direktor JKP Lim Prijepolje foto www.ppmedia.rs


Inače, Komunalno preduzeće stara se za isporuku toplone energije u ukupno 660 stanova i 57 poslovnih prostora. Takođe zagrevaju se i škole i obdaništa u ovom gradu, a plaćanje se vrši tokom 6 meseci u godini.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *