Prijepolje – Nova Varoš: Stanovi topli do daljnjeg

Radijatori u oko 1300 stanova Novovarošana i Prijepoljaca  biće topli do daljnjeg mada je 15. april zvanično trebalo da bude poslednji dan grejne sezone. Javno komunalno preduzeće “Lim” i „Energija Zlatar NV“ nastaviće da isporučuju toplotnu energiju svojim potrošačima sve do porasta temperature i stabilizacije vremenskih prilika.

„Energija“ koja gazduje sa svih šest kotlarnica u gradu na padinama Zlatara, greje oko 58 hiljada kvadrata stambenog i poslovnog prostora. Rukovodilac tog preduzeća Zoran Đokić kaže da energenata ima dovoljno i da će radijatori biti topli sve dok spoljna temperatura bude niža od 12 stepeni.

-Mazuta ima dovoljno i kotlove nećemo gasiti sve dok je spoljna temperatura ispod 12 stepeni, što je i naša zakonska obaveza. Ukoliko bude potrebe Vrtić i Dom zdravlja grejaćemo i nakon toga, makar u jutarnjim časovima. Ove dve ustanove imaju svoje kotlarnice i jedine se greju na pelet – kaže direktor preduzeća „Energija Zlatar NV“ Zoran Đokić.

Oko 600 korisnika stambenih jedinica i 100 poslovnih objekata u Prijepolju koristi uslugu centralnog grejanja, koju sa pet kotlarnica pruža Komunalno preduzeće. Direktor Enis Memišahović poručuje da će radijatori biti topli i narednih dana, ukoliko temperatura bude ispod proseka.

– Dužni smo da isporučujemo korisnicima toplotnu energiju, ako je tri dana prosečna temperatura ispod predviđenog proseka za ovo doba godine. Imamo neke količine energenata na zalihama tako da ćemo grejati sve dok bude bilo potrebe – poručuje direktor JКP „Lim“ Enis Memišahović.

Inače, Komunalno preduzeće i opština Prijepolje rade na projektu za izgradnju dve nove kotlarnice na biomasu. Jedna bi bila građena u Gimnaziji i pokrivala bi stambeno – poslovne objekte u centru grada dok bi se druga gradila na Brijegu i toplotnom enrgijom bi snabdevala stambeni blok Stadion,  Dom zdravlja i Bolnicu.

PP Media