Prijepolje: Novčane koverte za 425 mališana

Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, Humanitarna organizacija „Stara Raška“ iz Beograda obradovala je 425 mališana slabijeg imovinskog stanja u Prijepolju sa po pet hiljada dinara. Takođe ova organizacija donirala je i Opštoj bolnici dva vredna medicinska aparata.

Već 15 godina za redom zahvaljujući sredstvima dijaspore iz Kanade i porodici Dragane Varaklić, humanitarna organizacija „Stara Raška“ deli božićne poklone deci slabijeg imovinskog stanja. Za ovu namenu ove godine ukupno je izdvojeno pet miliona dinara, pored Prijepolja poklone će dobiti i mališani iz Priboja, Nove Varoši i Sjenice.

– Ukupno hiljadu mališana dobiće po pet hiljada dinara, ovde u Prijepolju njih je 425. Sredstva su obezbeđena zahvaljujući porodici Varaklić koja i ako živi i radi daleko od rodne sredine ne zaboravlja svoj kraj – kaže predsednik Upravnog odbora orgnizacije Milovan Ivanović.

Novčane koverte za 425 mališana u Prijepolju, foto: www.ppmedia.rs

Desetogodišnji Marko kaže da će od novca dobijenog kupiti za sebe garderobu ali isto tako i da će ostati nešto para kako bi obradova i mamu božićnim poklonom.

Humanitarna organizacija Stara Raška nastavila je da pomaže i prijepoljsko zdravstvo, ovoga puta pomoć je stigla Opštoj bolnici u vidu dva vredna medicinska aparata koja će se koristiti na odeljenju fizikalne medicine.

– Ovo nije prvi put a ni poslednji put da pomažemo zdravstvo u Prijepolju. Sada smo uručili aparate za tens terapiju i elektrostimulaciju vredne oko sto hiljada dinara – ističe Izvršna direktorka HO “Stara Raška” dr. Zaga Popadić.

Lokalna samouprava podržava rad ove organizacije i to će nastaviti da čini i dalje kaže prvi čovek opštine Dragoljub Zindović.

– Zahvalni smo fondaciji Stara Raška na svim aktivnostima koje čeine za naš grad kao i porodici Varaklić na vrednim donacijama – naglašava Zindović.

Tokom proteklih 15 godina ukupna vrednost donacije koju je Humanitarna organizacija Stara Raška podelila u gradu na Limu premašuje iznos od pola miliona evra.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *