Priboj: Podsticajne mere za otvaranje novih radnih mesta

Opština Priboj raspisala je javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu podsticajnih sredstava, za otvaranje novih radnih mesta i podsticanje novih poslovnih aktivnosti na području opštine Priboj. Pravo na podnošenje zahteva po ovom pozivu, a u skladu sa članom 3. Odluke imaju radnici FAP Korporacije a.d. koji su status radnika izgubili 31.12.2015. godine, bivši radnici FAP „Stan“ d.o.o., Fap „Lim“ d.o.o., koji su status radnika izgubili u 2016. godini.

Pravno na dodelu podsticajnih sredstava imaju radnici koji uredno podnesu zahtev i koji ispunjavaju sledeće uslove:
1. da nemaju status zaposlenog,
2. da nisu ostvarili pravo na penziju, i
3. koji imaju nameru da sredstva dobijena po osnovu ovog podsticaja upotrebe za obavljanje određene privredne ili druge delatnosti.

Visina sredstava podsticaja predstavlja proizvod osnovice koja iznosi 100 eura u dinarskoj protivvrednosti i godina ostvarenog radnog staža, a na osnovu evidencije dostavljene od strane poslodavaca FAP Korporacije a.d. i drugih gore navedenih subjekata.

Podnošenje zahteva i dokaza o ispunjavanju uslova za dodelu podsticajnih sredstava vršiće se do 15.02.2018. godine, svakog radnog dana, od 7 do 15 časova, u prostorijama Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, ul. 12. januar br.5, 2. sprat, kancelarija br.1.

Uz zahtev dostaviti potvrdu NSZ da se nalaze na evidenciji nezaposlenih lica.
PP Media

One thought on “Priboj: Podsticajne mere za otvaranje novih radnih mesta

  • Suad Celahmetovic

    on

    Da li ovo znaci da samo oni koji su radili u Fapu imaju pravo na podsticajna sredstva? Sta sa ostalim nezaposlenim?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *