Prijepolje očekuju veliki projekti, gradi se novi vrtić i saobraćajnice

Prijepolje – Opština Prijepolje pribavila je građevinsku dozvolu za izgradnju vrtića u Bostanima, saopštili su na danas održanoj konferenciji za medije predsednik opštine Vladimir Babić i predsednik Skupštine opštine Prijepolje Izudin Šantić predstavljajući kapitalne projekte koji se realizuju ili će se tek realizovati u Prijepolju.

Čelni ljudi opštine Prijepolje Vladimir Babić i Izudin Šantić, foto. A.Rovčanin

– Novi vrtić moći će da primi 200 mališana, a njegova izgradnja koštaće 1,2 miliona evra. Novac je obezbedila Svetska banka u saradnji Ministarstvom prosvete – kaže predsednik opštine Vladimir Babić.

On je pohvalio i zaposlene u Opštinskoj upravi ističući da je novi pristup rada i uvođenje discipline doprinelo da opština Prijepolje ima 15 spremnih projekata od kojih se već neki realizuju.

– Samo izdavanje građevinske dozvole, kao i svi projekti koji će biti realizovani su plod dugotrajnog i mukotrpnog rada zaposlenih u lokalnoj samoupravi – naglašava Babić.

Treba napomenuti i urbanistički projekat za blok Stadion, projektovanje ulice Sestara Cvijović od Šarampova do kraja Ivanja, odvodnjavanje površinskih voda u Ivanju i mnogi drugi, a to je samo deo projekata koji je vladajuća koalicija u Prijepolju obezbedila dolaskom na vlast, istakao je predsednik Skupštine opštine Prijepolje Izudin Šantić najavljujući dva spremna projekta čija realizacija se delimično očekuje već u ovoj godini.

– Prvi projekta je Plan detaljne regulacije korito reke Mileševke sa delom zaštićene okoline manastira Mileševa, koji predviđa jednu detaljnu regulaciju celog tog područja, ne samo u urbanističkom već i u komunalnom smislu. Jer mi da bi izgradili saobraćajnicu koja vodi ka Mileševu moramo prvo rešiti neke probleme komunalne infrastrukture, a to je sekundarna kanalizaciona mreža koja će omogućiti priključak naselja koja se nalaze na levoj obali reke Mileševke, mislim na Tomovo naselje, Nepek, kao i naselja sa desene obale reke – navodi Šantić i dodaje da plan predviđa kompletno korićenje reke Mileševke, zatim sanaciju saobraćajnice i izgradnju biciklističke i pešačke staze.

Drugi kapitalni projekat je izgradnja saobraćajnica u Šehovića polju što će omogućiti konačan prelazak na levu obalu Lima, ističe Šantić.

Korekcijom regulacioni linije na Bjelepoljskom putu stvoriće se i uslovi za četrdesetak privrednika da krenu sa izgradnjom svojih privrednih objekata što da sada nije bilo moguće i da se priključe na magistralni put, objasnio je Šantić.

Na pitanja novinara šta se dešava sa izgradnjom kružnog toka na Kolovratu i završetkom mosta u Šarampovu, predsednik Babić je odgovorio da su imovinski-pravni sporovi rešeni i da nema problema sa nastavkom radova na kružnom toku na Kolovratu a da će sa početkom nove građevinske sezone biće kompletirani i  radovi na Šarampovskom mostu.

PP Media