Prijepolje – Priboj: Unapredjenje položaja osoba sa hendikepom

Udruženje studenata sa hendikepom iz Beograda u partnerstvu sa Nacionalnom Asocijacijom Kancelarija za mlade organizovali su na Zlatiboru četvorodnevni trening na temu „Participacija mladih sa hendikepom“ namenjen mladima i omladinskim radnicima koji su aktivni realizatori aktivnosi ili donosioci odluka u svojim Kancelarijama za mlade. Trening je realizovan u okviru projekta Promoteri ljudskih prava – poruka jednakosti uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, a predavači su bili eminentni stručnjaci iz ove oblasti.
Cilj treninga „Participacija mladih sa hendikepom“ bio je da senzibiliše i osnaži aktiviste koji su uključeni u donošenje odluka u Kancelarijama za mlade za uključivanje mladih sa hendikepom u programe i aktivnosti njihovih organizacija i institucija na lokalnom nivou.

Unapređenje položaja osoba sa hendikepom, foto: www.ppmedia.rs


Učesnici treninga su imali priliku da se upoznaju sa osnovnim načelima socijalne inkluzije i socijalnog uključivanja kroz pristup ljudskim pravima kao i zakonodavstva i prava u Srbiji, a predstavljeni su i različiti aspekti uključenosti osoba sa hendikepom u društvo (servisi podrške, ljudska prava, samostalni život) kao i značaj organizovanja aktivnosti za mlade koji su prilagođeni mladima sa hendikepom.

Milena Jovanović koordinatorka KZM Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs


Međi 15 Kancelarija za mlade iz svih delova Srbije aktivno učešće na ovom treningu uzela je i koordinatorka prijepoljske Kancelarije za mlade Milena Jovanović koja je predstavila sve ono što opština Prijepolje radi na poboljšanju položaja osoba sa hendikepom kao i koordinator pribojske KZM Branko Kašerić.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *