Prijepolje: Propao još jedan dogovor oko formiranja vlasti

Još devet dana ostalo je do održavanja prve konsitutivne sednice SO Prijepolje a i dalje se ne zna ko će činiti buduću vlast u Prijepolju. Kako naš portal saznaje sinoć je u prostorijama SNS-a održan sastanak oko formiranja buduće vlasti u ovoj opštini. Sastanku su prisustvovali predstavnici SNS-a, SPS, PUPS-a, NS, SDA, DPS i BDZS, međutim kako saznajemo iz dobro obaveštenih izvora dogovor je izostao.
Novinari našeg portala danas su pokušali da stupe u kontakt sa učesnicima ovog sastanka međutim nakon više poziva niko od aktera se nije javljao na telefon (Dragoljub Zindović, Stanko Kijanović, Alekandar Drašković). Kako smo uspeli da saznamo predstvanici SPS-a nezadovoljni ponuđenim funcijama u budućoj vlasti napustili su sastanak tako da do dogovora nije došlo, naredni sastanak sa istim akterima zakazan je za ponedeljak.

Tokom naredne sedmice, tačnije u sredu opštinski odbor SNS-a trebalo bi da poseti Darko Glišić predsednik Izvršnog odbora ove stranke, jedna od tema sastanka trebalo bi da bude i formiranje nove vlasti u opštini Prijepolje. Jedan od prvih zadataka novog predsednika Izvršnog odbora SNS-a je analiza postignutog na nedavno održanim lokalnim izborima i rad na stranačkoj organizaciji. Na poziciji predsednika izvršnog odbora zamenio je Radomira Nikolića, gradonačelnika Kragujevca, koji je tu funkciju obavljao poslednje tri godine.
„Prvi potezi biće rigoroznija kontrola lokalnih odbora i postignutih rezultata na izborima. Tamo gde su velike razlike u odnosu na rezultate koje je stranka postigla na republičkom nivou tražićemo razloge. Nepotizam i bahatost će biti iskorenjeni ili svedeni na najmanju moguću meru“, rekao je Glišić gostujući nedavno u Dnevniku RTS-a.
Podsećanja radi, ova ista koalicija pokušala je odmah nakon završetka izbora da postigne dogovor oko formiranja vlasti u Prijepolju međutim izostala je saglasnost centrale Srpske napredne stranke. Nakon toga susreli su se i Dragoljub Zindović predsednik OO SNS Prijepolje i Esad Hodžić predsednik OO SDP Prijepolje, nakon čega su u izjavama za medije istakli da je postignut načelan dogovor oko formiranja buduće vlasti i isti prosleđen centralama stranaka na odobrenje, međutim nije nam poznato da li je i odgovor centrala stranaka stigao.
PP Media