Prijepolje: Ukinuta vanredna situacija

Prijepolje – Na predlog Štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Dragoljub Zindović doneo je odluku da se ukine vanredna situacija, koja je bila na snazi od 7. avgusta, na delu teritorije opštine Prijepolje zbog požara koji je izbio na deponiji Stanjevine.

Požar u Stanjevinama ugašen, deponija presuta debelim slojem tampona, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Na sednici Štaba za vanredne situacije, nakon razmatranja izveštaja jednoglasno je zaključeno da su prestale okolnosti koje su doprinele proglašenju vanredne situacije. Nema više bojazni po zdravlje građana, životnu sredinu i imovinu stanovništva, a saobraćaj na magistrlnom putu prema Crnoj Gori se odvija normalno, te su prestale potrebe za sprovođenjem mera zaštite od požara i gašenja požara, navedeno je između ostalog u odluci o ukidanju vanredne situacije objavljenoj na opštinskom sajtu.

Direktor JKP “Lim” Enis Memišahović kazao je za PP Mediju, da je tokom gašenja požara deponija presuta sa 6400 kubika zemlje i drugog tampona za šta je bilo angažovano preduzeće „Putevi Užice“ koje je i obezbedilo materijal za posipanje. On navodi i da su cisterne Komunalnog preduzeća i Vatrogasno spasilačke jedinice deponiju polile sa više od 1500 kubika vode.

– Za osam dana, koliko je trajao konstantan transport materijala, dopremljeno je oko 6400 kubika materijala i čime su prekrivene ukupno dve trećine celokupne površine deponije. Istovremeno, Vatrogasno-spasilačka jedinica je dopremila 630 kubika vode dok je JКP „Lim“ dopremio oko 920 kubika vode – kazao je između ostalog Memišahović.

Inače, požar na deponiji Stanjevine buknuo je 5. avgusta, u večernjim satima. Vatrogasci i radnici Komunalnog preduzeća su prvih dana vatru gasili i deponiju polivali vodom a posle proglašenja vanredne situacije u pomoć su priskočili i radnici i mehanizacija užičkih „Puteva“.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *