Prijepolje: Zindović i Kajević čestitali Kurban bajram

Povodom praznika, Kurban bajrama, čestitke vernicima uputili su ispred opštine Prijepolje Dragoljub Zindović predsednik opštine i Edib Kajević član Opštinskog veća. U čestitci predsednika opštine Prijepolje Dragoljuba Zindovića, upućenoj sugradjanima islamske veroispovesti, ističe se da je to praznik koji simbolizuje istrajnost, strpljenje, dobročinstvo, zajedništvo i suživot između muslimana i nemuslimana, jedan od najznačajnijih principa na koje je stalno potrebno podsećati, posebno u ovim teškim godinama.

Zato je važno da to stalno imamo na umu jer mirno živimo u multietničkoj sredini u kojoj je stalo svakome da se iznad svega sačuvaju tolerancija, uvažavanje i suživot. Verski praznici, pa i današnji Kurban bajram, prilika su da se to zajedničko nastojanje dodatno ojača i potvrdi.

– Nаšа opštinа deli ekonomsku pа i političku sudbinu okruženjа. Iako tempo prevazilaženja ekonomskih teškoća nije zadovoljavajući, očigledni su znaci da se to bolno pitanje efikasnije rešava. Verujem da će i u tome presuditi naša spremnost da istrajemo kao što smo to mnogo puta tokom naše skorije istorije pokazali. Sа svojim sаrаdnicimа u Skupštini opštine predаno nа tome rаdimo nаstojeći dа svim grаđаnimа u Prijepolju omogućimo jednаkost, rаvnoprаvnost, mir i stаbilаn život.

Vrednosti i poruke Kurban bajrama su humanost i solidarnost. Neka ti principi žive sa nama tokom cele godine, nekа dаni Bаjrаmа proteknu u tаkvim željаmа i nekа svi nаši dаni i prаznici budu prepoznаtljivi uprаvo po nаšem bogаtstvu rаzličitosti, ističe u poruci grаđаnimа islаmske veroispovesti predsednik opštine Dragoljub Zindović.

U čestitci člana Opštinskog veća i potpredsednika SDA Sadnžaka Ediba Kajevića kaže se:

– Neka mubarek dani Kurban Bajrama donesu zdravlje, sreću i radost, proslavite ga u krugu porodice, prijatelja i komšija u duhu naše bošnjačke tradicije i običaja. Najveći i najlepši poklon od Boga je porodica, zato je nemojte zanemariti u ovim bajramskim danima. Setite se komšija i prijatelja i podelite radost Bajrama sa svima. Bajram šerif mubarek olsun – kaže se u čestitci Kajevića.
PP Media