Brodarevo: Pronađen „golf“ vozača ubice

Deset meseci posle pogibije policajca Irvana Kujevića (36) otkriveni su ostaci vozila kojim je Enis Memić iz Brodareva usmrtio saobraćajca. Spaljeni „golf” nađen u vrtači u mestu Crni Vrh.
Posle skoro deset meseci od tragadije na putu Slijepac Most – Pavino Polje – Pljevlja, gde je Enis Memić, iz Brodareva, „golfom“ usmrtio saobraćajca Irvana Kujevića (36), Bijelopoljca, oca četovorto dece, dok je kontrolisao saobraćaj – otkriveni su ostaci vozila.
U koordiniranoj akciji pripadnika graničnih policija Crne Gore i Srbije, u delu granice između Bijelog Polja i Brodareva i Prijepolja pronađeni su ostaci automobila kojim je usmrćen omiljeni bjelopoljski policajac. Od 22. jula, kada se desila tragedija, teren su neprekidno „češljali“ pripadnici obeju graničnih policija. Spaljeni „golf“, čiji je krov bio izrezan, konačno je pronađen u jednoj vrtači u mestu Crni Vrh, na deonici makadamskog puta Pavino Polje – Grab- Bijov Grob – Crni Vrh, kojim se posle gaženja policajca vozač-ubica dao u bekstvo.
Posle stradanja bijelopoljskog policajca na dužnosti, istražni organi su vrlo brzo identifikovali počinioca Enisa Memića, koji je u Crnoj Gori osuđivan za šverc narkotika. Međutim, on je uspeo da se domogne teritorije BiH, ali je tu pao u ruke policije krajem prošle godine, pokušavajući da im pobegne automobilom koji su pokušali da zaustave. Tom prilikom Memić je sleteo u kanal. Policija je uspela da otkrije njegov identitet zahvaljujući pomoći kolega iz regiona.
Očekuje se da uskoro bude izručen nadležnim organima Crne Gore. Njemu je u Višem sudu u Bijelom Polju određen jednomesečni pritvor, dok policija sada traga za osumnjičenima koji su mu pomagali u bekstvu i skrivanju olupine „golfa“.
Izvor: novosti