Prijepoljka Dragana Terzić stala rame uz rame sa Oprom Vinfri, Džesikom Albom i Leonardom Dikaprijem, priznanje „Crea Global Awards 2023” zasluženo stiglo u njene ruke

Prijepolje – Dragana Terzić mlada preduzetnica, vlasnica turističke agencije „Travel point” iz Prijepolja, koja je inovativnim i kreativnim turama koje su skoncentrisane na turističke potencijale zapadne Srbije, napravila značajan pomak u turističkoj privredi. Njen moto „vreme je za slavlje inovacija i kreativnosti” očigledan je u svemu što radi.

Prestižno svetsko priznanje stiglo u ruke mlade Prijepoljke Dragane Terzić, foto: PP Media

I upravo zbog toga što se ne plaši da bude drugačija, Dragana je sigurnim korakom uz stalnu edukaciju, inicijativu i kreativnu viziju pomerala granice u poslu kome je u potpunosti posvećena, a samim tim ni rezultati nisu izostali.

Sredinom maja ove godine njena agencija „Travel point” nagrađena je Evropskom nagradom putovanja za 2023. godinu kao najpouzdanija turistička agencija za razvoj kulturnog turizma u Zlatiborskom okrugu. EU Biznis News kroz ove prestižne nagrade teži prepoznavanju dostignuća nekih od najistaknutijih i inovativnijih preduzeća, čime se ističu lideri u turističkoj industriji.

Ovih dana stiglo je još jedno priznanje kojim retko ko u Srbiji može da se pohvali.

„U februaru sam nominovana za Brainz 500 Global nagradu, a pre nedelju dana saznala sam da sam među dobitnicima Crea Global Award 2023. Ova nagrada se svake godine dodeljuje onima koji su prepoznati po svom preduzetničkom uspehu, dostignućima i posvećenosti pomaganju drugima. U prethodnim godinama, neki od dobitnika bili su Marc Randolph, Oprah Winfrey, Jessica Alba, Mel Robbins i Leonardo DiCaprio. Ovo priznanje ima poseban značaj za mene i osećam se ponosno što sam deo ovog izuzetnog i inspirativnog društva”, kazala je za Glas zapadne Srbije Dragana Terzić.

Inače, agencija Travel point prepoznatljiva je po inovativnim turama, koje je Dragana osmislila jedinstvenim u zapadnoj Srbiji među kojima se isticala „off roud tura” kvadovima koja kreće od manastira Mileševe, obilazi se džamija u Hisardžiku a potom kreće uspon na najviši vrh Katunić, visok 1734 metra i završava se u Sopotnici. Zanimljiva je i gastro tura koja je prezentovala kuhinju prijepoljskog kraja kroz tradicionalan jela Srba i Bošnjaka koji na ovim prostorima žive jedni sa drugima što daje poseban pečat i šarm i ostavlja jedinstven utisak svima koji ovde dođu.

Mlada Prijepoljka uveliko osmišljava i kulturne ture koje smatra važnim delom turističke ponude Zapadne Srbije.

„Posebno me raduje što ćemo u narednom periodu predstaviti novi turistički proizvod koji će oživeti kulturu i tradiciju prijepoljskog kraja kroz nezaboravne večeri folklora”, kazala je Dragana Terzić, vlasnica i idejni kreator turističke agencije Travel Point.

PP Media i GZS