Prijepoljske političke ribolovačke priče: Bačen mamac, pa ko se upeca …

Kako saznaje portal PP Media, lider Demokratske partije Sandžaka dr Zulkefil Sadović uputio je pre nekoliko dana dopis šefu prijepoljskih naprednjaka i predsedniku opštine Dragoljubu Zindoviću od koga traži hitnu smenu direktora Opšte bolnice u tom gradu dr Zorana Drobnjaka. Kako naš izvor tvrdi, u dopisu se između ostalog navodi, da sve dok doktor Drobnjak ne bude smenjen sa direktorske funkcije Sadović neće prisustvovati sednicama Opštinskog veća či je član, niti će odbornici stranke koju predvodi učestvovati u daljem radu parlamenta. Uprkos telefonskim pozivima potvrdu ove informacije nismo uspeli da dobijemo od Zindovića i Sadovića, dok doktor Zoran Drobnjak smatra da politici nikako nije mesto u bolnici te da on i lekari zdravstvene ustanove koju predvodi obavljaju posao u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti. On ne vidi nijedan razlog zbog čega bi bio smenjen.

– Politika nikako ne bi smela da se meša u rad bolnice. Da li neko to doživljava kao politički plen ja ne znam jer se u svom radu rukovodim striktno Zakonom o zdravstvenoj zaštiti koji je država Srbija propisala. Pratimo svetske zdravstvene trednove, uveli smo i nov informacioni sistem u radu što prestavlja stepenik više u pružanju zdravstvenih usluga pacijentima, postali smo deo novog informatičkog zdravstvenog društva – kaže između ostalog direktor Opšte bolnice Zoran Drobnjak.

Zahtev dr Zulkefila Sadovića za smenu Drobnjaka, usledio je samo dvadesetak dana pošto je on smenjen sa mesta načelnika Odeljenja prijepoljske hirurgije. Naš izvor tvrdi da bi odlazak Drobnjaka iz direktorske fotelje odgovarao i ovdašnjim naprednjacima, koji su preko njega pokušali da spreče smenu Sadovića međutim on se usprotivio tome i stao na stranu šestorice hirurga koji su zahtevali Sadovićevu smenu, te se time zamerio stranačkim šefovima. Ovaj dopis mogao bi i da posluži kao manevar, lokalnim naprednjacima da pod izgovorom da je ugrožena vladajuća većina, zatraže saglasnog od centrale stranke za smenu Drobnjaka koji u Beogradu zahvaljujući svom radu uživa ugled i poverenje.

Dolaskom doktora Zorana Drobnjaka na čelo bolnice, kvalitet pružanja zdravstvene zaštite znatno je unapređen, njegov rad i zalaganje prepoznali su i donatori koji su tokom prošle godine u više navrata zdravstvenoj ustanovi koju predvodi uručili vredne donacije.

Inače, Demokratska partija Sandžaka u lokalnoj vlasti participira sa četiri odbornika. U ovoj partiji nedavno je izbio sukob između glavnog finansijera i jednog od osnivača stranke Bahrije Beganovića i predsednika DPS-a  Zulkefila Sadovića, što je rezultiralo da Beganović uskrati podršku vladajućoj većini. Aktuelna vlast u gradu na Limu broji 26 od ukupno 41 odbornika.

PP Media