Sneg usporio saobraćaj, vejavica i u nižim delovima (video)

Sneg na planinama jugozapadne Srbije, sišao i do Lima. Otežan saobraćaj na usponima magistrale Zlatibor – južni Jadran i na putu ka Pljevljima. U noći između petka i subote sneg je pao na planinama jugozapadne Srbije – Zlataru, Zlatiboru, Jadovniku, Jabuci, Javoru, Murtenici i Čemernici. Uz manje teškoće na usponima odvija se saobraćaj na magistrali Zlatibor – Prijepolje – južni Jadran kao i na magistralnom putu koji vodi od Prijepolja ka Jabuci i dalje prema granici sa Crnom Gorom i Pljevljima.

Tokom jutarnjih časova u Novoj Varoši je palo u gradu između 15 i 20 centimetara snega dog je u višim delovima ove opštine snega bilo znatno više, kaže rukovodilac Odeljenja za investicije opštinske uprave Nova Varoš Dejan Grbić.

– Sneg i dalje pada na područiju opštine Nova Varoš. U gradu ga ima skoro 20 santimetara, dok je u Jasenovu, Akmačićima, Božetićima, Beloj Reci i na Zlataru od duplo veći. Dali smo nalog da se krene sa uklanjanjem snega čim padavine prestanu u seoskim mesnim zajednicama, dok u gradu na tim poslovima rade radnici Komunalnog preduzeća – ističe Grbić.

U prvim jutarnjim časovima vejalo je, pa su se prvi ranoranioci latili lopate, uklanjajući sneg sa svojih vozila.

Sneg je pao i u dolini Lima ima ga nekoliko centimetara, na 400 metara nadmorske visine, dok je u višim delovima ove opštine od jutros napadalo oko 15 tak centimetara. Užički putari od rannog jutra čiste magistralu dok će se sneg sa lokalnih puteva uklanjati tek nakon prestanka padavina. Za sada nema problema u snabdevanju sa električnom energijom.
PP Media