Prijepoljski Centar za socijalni rad dobio vrednu donaciju od nemačke agencije GIZ

Prijepolje – Donacija koju je GIZ opredelio za geronto domaćice, samo je jedna od aktivnosti nemačke regionalne agencije, koja već duže vreme pomaže Centru za socijalnu rad sa dezinfeskcionim sredstvima i maskama za korisnike.

Vredna donacija stigla u Centar za socijalni rad, foto: A.Rovčanin

„Današnja donacija je jako značajna, dobili smo četiri električna bicikla, koje će moli naše geronto domaćice da koriste, zatim tu su kecelje, klompe, telefoni, aparati za merenje pritiska i šećera, što će našim domaćicama jako značiti prilikom obilaska korisnika. Mi trenutno imamo 94 korisnika i 13 geronto domaćica. Nadamo se da će od iduće godine opština raspisivati tender za ovakve loaklne usluge, koje su i do sada bile kvalitene“,rekla je direktorka Centra za socijalni rad Rada Divac.

Samka Aljević radi kao geronto domaćica u Brodarevu, i ima tri korisnika.

„Radim kao geronto domaćica već 12 godina i jako sam zadovoljna svojim korisnicima. Gajimo empatije jedni prema drugima, imamo prisan odnos kao roditelji prema svojoj deci. Ima i teških trenutaka, ali ovaj posao mi donosi veliko zadovoljstvo“, priča o svom iskustvu Samka Aljević.

Hamijeta Hurić već 14 godina radi ovaj posao, sa velikom ljubavlju i posvećenošću.

„Ovaj posao donosi dobro korisnicima, ali i meni, jer sam zahvaljujući njemu školovala decu. Zaista smo svi bliski,kao rodbina. Sve radim i ništa mi nije teško, od sprmanja kuće do pripremanja hrane i nabavke lekova. Malo je više posla od kako je zavladala epidemija, posebno što najviše imam starih osoba koje negujem, ali ništa mi teško ne pada“, priča o svom iskustvu Hamijeta.

„Svaka saradnja i podrška nam je jako značajna, jer spadamo u red nerazvijenih opština i ovo nije prvi put da GIZ donira sredstva. Sada imamo donaciju od preko 300 hiljada dinara plus četiri bicikla. Hvala veliko nemačkoj razvojnoj regionalnoj agenciji GIZ koja je razvila saradnju sa našim centrom za socijalni rad i nadamo se i daljoj uspešnoj saradnji“, rekao je predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić.

GZS i PP Media