To je medij, u rovu otac i tri sina

Čačak/Prijepolje/Priboj – Najuticajniji srpski dnevni list „Politika” objavio je danas na pola strane priču o Glasu zapadne Srbije, novinskoj agenciji RINA i produkciji 4N čiji su novinari, reporteri, snimatelji ovih teških dana po Srbiji na prvim linijama fronta u skoro trećini ovog dela Srbije.

Foto: 4N

Prava je retkost da se na takvom nimalo bezazlenom frontu nalazi i otac sa tri sina, navodi se između ostalog u tekstu.

Jedan od najpoznatijih dopisnika Prve televizije, osnivač i direktor produkcijske kuće „Glas zapadne Srbije” i autor emisije „Nećete verovati”, iako je na snazi vanredno stanje ,prati sva dešavanja u Čačku i okolini.

Pre nekoliko dana je za „Vesti” izveštavao i o radovima na planini Jelici, a danas emituje o tome opširnije reportažu.

„Daleko od očiju, o brdima planine Jelice, kineski neimari ve su duboko ušli u utrobu srpske planine. Narod ovog kraja oduševljen je novim komšijama i u šali kaže da Кinezi rade kao crnci”, veli Gvozden Nikolić.

U emisiji ćete videti kako izgleda jedno od najvećih gradilišta u zapadnoj Srbiji u dobu korone i da li će ovi vredni ljudi uspeti da završe auto-put koji bi trebalo da bude gotov za tri i po godine. Tu su još i prilozi o Miloradu Ravasiju, vlasniku, uredniku i voditelju Srpskog radio Čikaga, i o Biljani Pavković, ženi harmonikašu.

„Ova divna žena je vrsni majstor koja uživa u svom poslu, a mnogi kažu da je u muziciranju nadmašila bračni par Živković, Radojku i Tineta”, kaže Nikolić i dodaje: Reporteri na zadatku

„Inače teško će te ovih dana naći privatnu produkciju u unutrašnjosti Srbije koja je kao naš Glas zapadne Srbije sve svoje resurse stavila narodu na raspolaganje. Medijska kuća koju sam podigao iz ničega, danas je jedna od stubova informisanja u ovom delu Srbije. Vesti Prve prepune su naših reporterskih priloga. Novinarki Vukici Lazović sa Pinka desna ruka je moj najmlađi sin Jovan, a za B92 i njihove Vesti u 16.00 moj najstariji sin Dragan sa koleginicom Milenom Sokić, svakodnevno radi punom parom. Za RT Vojvodinu i njihove udarne vesti i Dnevnik koji se emituje u 17.00 sati na RTS zadužena je Кatarina Radulović, koja i pored toga što ima dvoje male dece stiže i ne posustaje. Svakodnevno je u redakciji i uprkos svemu svakodnevno šalje izveštaje. Ako vam kažem da je to preko 30 mesečno sve vam je jasno. Treći sin Ivan vodi novinsku agenciju RINA. Nažalost pojedine kolege su trenutno van stroja, ali verujem da će uskoro biti ponovo u prvim redovima, poput Zorice Savić koja je sa mnom izveštavala za 150 minuta, Jutro i Vesti. Značajna prodška su nam i kolege iz Prijepolja i Priboja, Alem Rovčanin i Goran Reković, i Gvozden Otašević, novinar Politike. Verujem da nećete naći sličnu situaciju: da je otac sa tri sina na prvoj liniji fronta u borbi protiv ovog opasnog virusa.”

Dnevni list Politika u današnjem izdanju

Posle priloga javili se Pupinovi potomci

Zadovoljan je reakcijama posle prikazivanja prošlonedeljnog priloga o Pupinu i incijativi Srba iz Njujorka da se posmrtni ostaci velikog naučnika prenesu iz Bronksa u Beograd. „Sada sam ubeđen da će kosti čoveka koji je zadužio čovečanstvo biti pokopane u srpsku zemlju. To je bila poslednja Pupinova želja. Javili su se njegovi rođaci iz Zrenjanina, pa smo uspostavili kontakt sa potomcima njegove sestre koji žive u Švajcarskoj. Najveće zasluge pripadaju prof. Radmili Milentijević, koja je pokrenula inicijativu. Divna žena. Iako ima 92 godine, pratila nas je u stopu. Ona će uskoro izdati knjigu o Pupinu. Inače, nije mi žao nijednog dinara koji sam uložio za put do Njujorka i nazad. Pupin je to zaslužio. Žao mi je to to nisu radili neki mnogo moćniji i jači od mene, ali s druge trane drago mi je što je taj ljudski čin pao na nejaka pleća moje produkcije”, rekao je Nikolić za Politiku.

LJ. Petrović