Prijepoljski policajci položili test humanosti

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – U okviru obeležavanja Dana policije, Policijska uprava Prijepolju je nakon smotre vozila i opreme koja je održana minulog vikenda na parking prostoru Doma kulture, organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi. Veliki broj pripadnika MUP-a redovno daje krv, a prema rečima portparola PU Prijepolje Tatjane Babić, posebno ih raduje činjenica da se sve veći broj mladih policajaca rado odaziva akciji davanja krvi.

Policajci dali krv, foto: A.Rovčanin

Pošto su minulog vikenda upoznali građane sa radom policije i svakodnevnim obavezama sa kojima se susreću, potom položili vence na grobove svojih kolega koji su izgubili živote obavljajući policijski posao, prijepoljski policajci po ko zna koji put položili su test humanosti i dobrovoljno dali krv.

– Mi smo uvek u službi građana, posebna je čast kada možemo da budemo humani i da dajući krv spasemo nečiji život – navodi policijski službenik Amel Hadžifejzović.

Njegov kolega, Milanko Glavonjić krv je do sada dao više od 20 puta i kaže da se uvek rado odaziva svakoj akciji.

Policijska uprava Prijepolje akciju dobrovoljnog davanja krvi organizovala je zajedno sa Crvenim krstom Srbije i Službom za trasfuziju krvi.

Portparol PU Prijepolje Tatjana Babić, foto: A.Rovčanin

– Akciji su se odazvali pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije kao i Regionalnog centra granične policije, koji su pokazali spremnost i želju da pruže pomoć onima kojima je napotrebnija – ponosno ističe portpalor PU Prijepolje Tatjana Babić.

Zahvaljujući dobroj opremljenosti policije  i efikasnom radu policijskih službenika stanje bezbednosti na području koje pokriva Policijska uprava Prijepolje je izuzetno stabilno.

PP Media