Prijepoljski vatrogasci spasioci dobrovoljno dali krv

Prijepolje – U prostojima Nacionalne službe za zapošljavanje pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Prijepolju, organizovali su u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Užica i Crvenim krstom akciju dobrovoljnog davanja krvi. Na ovaj način prijepoljski vatrogasci spasioci započeli su obeležavanje Dana Sektora za vanredne situacije.

Foto: A.Rovčanin

Akciju je podržalo 17 pripadnika vatrogasno spasilačkog bataljona Prijepolje, na čelu sa komandantom Duškom Matijevićem.

– Vatrogasci spasioci skoro svakodnevno rizikuje svoje živote, pomažući građanima. Ovo nije prvi put da dajemo krvu, svake godine učestvujemo i u akciji koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova. Određen broj pripadnika našeg bataljona redovno daje krv – kaže Matijević.

Foto:A.Rovčanin

Prijepoljski Crveni krst zajedno sa Zavodom za transfuziju krvi iz Užica, dva puta mesečno organizuje redovne akcije prikupljanja krvi.

– Zahvalni smo vatrogascima spasiocima što su se odazvali u ovolikom broju. Krv koju su dali spasiće nečiji život – istakla je ispred Crvenog krsta Milanka Ćubić.

Odeljenje za vanredne situacije u Prijepolju u četvrtak će, u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u Brodarevu, održati javno-pokaznu vežbu Vatrogasno-spasilačkog bataljona Prijepolje, kao i taktičko-tehnički zbor vozila, sprava i opreme koju koriste vatrogasci-spasioci.

PP Media