Plemenit gest predsednika opštine Prijepolje: Novac za nabavku službenog automobila preusmerio za opremanje vrtića, smanjena lista čekanja za 100 mališana

Prijepolje – U neočekivanom i nesebičnom gestu, predsednik opštine Prijepolje, Drago Popadić, donosi odluku koja će imati dalekosežne pozitivne efekte na najmlađe sugrađane. Umesto da sredstva opštine u iznosu većem od tri miliona dinara troši na nabavku službenog automobila, predsednik Popadić je odlučio da taj novac preusmeri u opremanje vrtića, što je rezultiralo smanjenjem liste čekanja za 100 mališana.

Foto: A.Rovčanin

Ova odluka stavlja potrebe dece i njihovog obrazovanja na prvo mesto. Umesto luksuza, opština Prijepolje će uložiti u budućnost i dobrobit najmlađih građana.

Sredstva koja su prvobitno bila namenjena za nabavku službenog automobila usmerena su na poboljšanje uslova u vrtićima, uključujući opremanje novih prostorija u objektima Duga i Maslačak, kupovinu novog nameštaja, igračaka i opreme za obrazovanje.

Roditelji u Prijepolju, koji su često nailazili na poteškoće zbog dugih lista čekanja za upis dece u vrtić, sada sa povećanjem kapaciteta vrtića za 100 mališana su napokon odahnuli.

Foto: A.Rovčanin

Popadić kaže, da je prioritet lokalne vlasti da do kraja godine ukine listu čekanja, a da će tome doprineti izgradnja novog vrtića u Bostanima, za šta je novac obezbedila država. On očekuje da će postavljanje kamena temeljca biti pre kraja ovog meseca.

-Naša deca su naša budućnost, i naša obaveza je da stvorimo najbolje moguće uslove za njihov rast i razvoj. Nabavka automobila je možda bila plan, ali smo smatrali da je važnije da sredstva investiramo za potrebe naše dece – kratko je kazao Popadić.

Foto: A.Rovčanin

Ovakvi primeri su inspiracija i pokazatelj da lokalni lideri mogu doneti promene na bolje kada stave interese građana i njihovu dobrobit na prvo mesto. Nadamo se da će više predsednika i lokalnih lidera slediti ovaj primer i ulagati u obrazovanje i dobrobit dece, čineći naše zajednice još boljim mestima za odrastanje.

PP Media