Prijepoljskim poslodavcima predstavljene aktivne mere zapošljavanja

U prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje filijala Prijepolje poslodavcima iz ove opštine predstavljeni su programi aktivnih mera za zapošljavanje, ukupno je raspisano 11 javnih poziva i konkursa koje će ova služba sprovesti u narednom periodu. Trenutno se kod ove filijale nalazi oko 5300 nezaposlenih lica sa područija opštine Prijepolje.
Tokom sastanka radnici prijepoljske flijale Nacionalne službe za zapošljavanje, upoznali su zainteresovane poslodavce sa konkursima koji su raspisani tokom ovog meseca. Milan Srbljanović, šef Odeljenja za zapošljavanje i preduzetništvo istakao je da je trenutno otvoreno 11 javnih poziva te da je interesovanje kako poslodavaca tako i ne zaposlenih lica izuzetno veliko.

Usled povećanja obima prizvodnje i proširenja delatnosti firma Emilio Stecher zainteresovana je da u radni odnos primi deset lica kazala je Jasmina Rovčanin, pr ovog preduzeća.
Potrebe Javnog komunalnog preduzeća Lim pre svega su za nekvalifikovanom radnom snagom pa će putem konkursa za javne radove angažovati radnike na poslovima čistača ulica, kazao je direktor ovog preduzeća Enis Memišahović
Akcionim planom zapošljavanja za 2017. godinu, koji je usvojila Vlada Srbije, predviđeno je da za aktivne mere zapošljavanja ove godine bude izdvojeno 2,8 milijardi dinara iz sredstava Nacionalne službe, kao i dodatnih 550 miliona dinara za osobe sa invaliditetom.
PP Media