“Prijepoljsko kulturno leto” objedinilo kulturne i muzičke manifestacije

Urednica muzičke i obrazovne delatnosti u prijepoljskom Domu kulture Admira Mostarac zvanično je najavila novu opštinsku manifestaciju “Prijepoljsko kulturno leto” koja je je zamišljena kao koncept zajedničkih manifestacija opštine Prijepolje, Doma kulture i TO Prijepolje.

“Reč je o manifestacijama koje su odstupile od svog uobičajenog kalendara održavanja tokom drugih letnjih meseci i sada su okupljene oko jedne centralne manifestacije, proslave Dana opštine Prijepolje”, kazala je Mostarac.

Urednica muzičke i obrazovne delatnosti u prijepoljskom Domu kulture Admira Mostarac , foto: GZS A.Rovčanin

Prema njenim rečima jedna od najvećih i najznačajnijih manifestacija u okviru ovog projekta je smotra narodnog stvaralaštva balkanskih naroda “Mostovi Balkana” koja inače okuplja najveći broj učesnika iz različitih zemalja Balkana i koja je najkoloritnija.

Osim “Mostova Balkana” u ovaj projekat je uvrštena i manifestacija Turističke organizacije “Đakonije sa tromeđe” ali i “Festival zanata” .

“U okviru ovog projekta svoje mesto našla je i proslava jubileja 40 godina rada Doma kulture kao i obeležavanje Dana opštine. Takođe, konceptom je predviđena i završnic manifestacije ’Mostovi Balkana’ koja je etno karaktera, ali je planiran i sadržaj za mlađu publiku koji bi trebalo da bude pop ili rok karaktera”, najavila je Mostarac.

Inače ovaj projekat podržalo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i opredelilo iznos od četiri miliona dinara.

Dom kulture u Prijepolju obeležiće 40. godina postojanja foto GZS A.Rovčanin

Mostarac je naglasila da se u ovom trenutku još uvek ne može razgovarati o imenima izvođača koji bi trebalo da nastupe na “Prijepoljskom kulturnom letu” jer je kako je rekla, u opticaju njih nekoliko, ali će i to u sedmici nakon praznika biti precizirano.

Ona je istakla da će se u okviru obeležavanju Dana opštine održavati i sve ostale manifestacije koje su ustanovljene ranije, ali da one neće biti finansirane novcem namenjenim za projekat “Prijepoljsko kulturno leto”, već sredstvima iz opštinskog budžeta.

“U proslavu Dana opštine uključiće se i sve druge javne ustanove kao i sportska udruženja i organizacije koje to budu želele”, zaključila je Mostarac.

GZS i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *