Prirodne lepote i aktivan odmor aduti Prijepolja u privlačenju turista

Beograd – Na štandu Turističke organizacije regije Zapadna Srbija na Sajmu turizma u Beograd svoju bogatu i raznovrsnu ponudu predstavila je Turistička organizacija Prijepolje. Akcenat je stavljen na aktivnom odmoru i seoskom turizmu.

Foto: A.Rovčanin

„Gosti koji dolaze u Prijepolje imaju prilike da uživaju u prelepim prirodnim lepotama kao i andrenalinskim sportovima ako imaju sklonosti ka tome. Da probaju domaću hranu i da uživaju u procesu proizvodnje iste, da dožive i iskuse nešto novo u opštini koja je skriveni dragulj cele regije zapadne Srbije”, rekao je direktor TO Prijepolja Petar Vasiljević.

Direktor TO Prijepolja Petar Vasiljević, foto: A.Rovčanin

Tema ovogodišnje sajma je aktivan odmor, u tom duhu iz TO Prijepolje su najavili 25. Limsku regatu u prvoj nedelji meseca juna.

„Komaranska košija je zakazana za 1. maj, to je svojevrsan događaj redak u Srbiji koji vredi posetiti. Ne smemo zaboraviti i prirodne lepote kao što su Kamena Gora, Jabuka, vodopadi Sopotnice, ali ni sakralne objekte kao što je manastir Mileševa sa freskom Belog anđela, manastire Davidovicu i Kumanicu. Cele sezone od početka maja pa do kraja oktobra naši gosti imaju priliku da u kraćim ili višednevnim boravcima dožive diverzifikovano iskustvo da ga obogate i probaju nešto novo što nisu imali priliku u ostailm predelima naše države”, rekao je Vasiljević.

Foto: A.Rovčanin

Ove godine u Prijepolju započeta je realizacija projekta Info centra kao i smeštajnih kapaciteta na Jabuci, radi se dokumentacija za srednjovekovni grad Mileševac, a ništa manje bitni su i radovi na pešačkim planinarskim stazama, takođe proširiće se i kapaciteti za rafting na Limu.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić istakao je dobru saradnju turističke organizcaije i opštinske uprave.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić, foto: A.Rovčanin

„Najveći akcenta, treba svakako staviti na državu, jer nam ona radi puteve prema najznačajnijim turističkim potencijalima, prema Kamenoj Gori, Sopotnici, Mileševi i svim drugim selima koja imaju potencijala za razvoj turizma. Ono što je naša obaveza je da se pripremimo za dolazak turista kojih će sigurno sve više i više biti. Turizam je privredna grana sa najvišim rastom. Sledeće godine ćemo se potruditi da nastupamo na Sajmu sa ponudom, odnosno objektima koji će nuditi smeštaj, koje ćemo mi da srediti i kojima će raspolagati turistička organizacija Prijepolje”, kazao je Popadić.

PP Media