Ministar Nikola Selaković obišao „zemljake“ na Sajmu turizma – raznovrsna ponuda Zlatara za letnju sezonu

Nova Varoš – Turistička organizacija Zlatar na Sajmu turizma najavila je svoju letnju turističku sezonu i sumirala rezultate od predstojeće. Štand Zlatara obišao je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

Foto: PP Media Prijepolje

– Po statističkim podacima, možemo reći da je prethodna godina bila vrlo uspešna na Zlataru, preko 120000 ostvarenih noćenja i prvi put ove godine da je i broj vaučera preko 3500. Opština Nova Varoš i TO Zlatar će iskoristiti dosadašnje subvencij,e koje daje Ministarstvo turizma, i svakako ćemo upotpuniti našu ponudu sa novim sadržajima. Siguran sam da gosti koji dođu na Zlatar, ove godine, da će uživati u nekim novim infrastrukturnim sadržajima koje ćemo do nove sezone uraditi – rekao je direktor TO Zlatar Branko Pucarević.

Iako nije bilo toliko snega tokom januar i februara Zlatar je bio veoma posećen.

Foto: A.Rovčanin

– Mnogo napora nam je trebalo da održimo zimsku turističku sezonu. Uspeli smo da veštačkim osnežavanjem pustimo stazu koja nije radila u punom kapacitetu, zato smo kao dodatni sadržaj uveli noćno skijanje. Naši gosti dolaze i zbog svežeg planinskog vazduha – naveo je Pucarević.

Foto: A.Rovčanin

On je dodao da iako je prethodna godina bila rekordna po broju izdatih građevinskih dozvola u Novoj Varoši, da će Zlatar ipak zadržati tipični planinski ambijent.

PP Media