Privrednici upozoravaju: Ako se blokada brzo ne ukloni bez posla ostaje 2000 radnika u Prijepolju

Ukoliko se ubrzo ne reši problem sa malinarima, koji već četvrti dan drže pod blokadom magistralni put za Crnu Goru kroz Prijepolje, 2.000 radnika tamošnjih firmi biće upućeno na prinudni godišnji odmor.

Ovo je danas najavljeno posle sastanka prijepoljskog Kluba privrednika, sa kog je ukazano da privatne firme zbog blokade magistrale trpe veliku štetu zbog problema u transportu gotove robe, nabavci materijala, otežanog dolaska radnika na posao.

– Molimo sve pomenute da u što kraćem roku nađu kompromisno rešenje kako bi se nastavilo normalno funkcionisanje života u ovom gradu. Ako država ne učini nešto, primorani smo da sve radnike otpustimo, a radi se o velikom broju, oko 2.000. Povodom korišćenja alternativnih pravaca snalazimo se sami, organizujemo dežurstva kako bi saobraćaj funkcionisao što bolje, koliko je to moguće u ovoj situaciji – navedeno je u saopštenju Kluba privrednika iz Prijepolja.

Privrednici upozoravu: Otpustićemo 2000 radnika ako se brzo ne reši problem sa blokadom saobraćajnica, foto: www.ppmedia.rs

Iza ovog upozorenja stalo je 25 preduzeća u opštini Prijepolje. Oni naglašavaju i će saobraćajnice u gradu biti uništene, jer nisu pravljene za ovoliki broj vozila, i to još teretnih.

– Napominjemo da se alternativni pravci o kojima pričamo sastoje od dva mosta, od kojih je jedan napukao već godinu dana, a drugi je urađen nov, nosivosti 10 tona. Iz svega rečeno jasno je da će infrastruktura u ovom gradu biti uništena. Na žalost, niko od nadležnih ne reguliše saobraćaj na alternativnim pravcima i molimo iste da se uključe u organizaciju – stoji u saopštenju Kluba privrednika iz Prijepolja, koje je upućeno i premijerki Ani Brnabić, ministru Rasimu Ljajiću i predsedniku Privredne komore Marku Čadežu.
PP Media

One thought on “Privrednici upozoravaju: Ako se blokada brzo ne ukloni bez posla ostaje 2000 radnika u Prijepolju

  • Kojih 2000 radnika?! Ako ih i ima toliko oni ne žive od svoje plate koja je u PP 20000 din, već od uzgoja maline. Privrednici da imaju malo obraza – ćutali bi! Problem je što će oni ostati bez prihoda. Oni su jedini o PP koji žive od firmi. Radnici – NE!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *