Predsednik opštine Prijepolje: Zadovoljan sam urađenim poslovima u prethodne 4 godine

“U prethodne nepune četiri godine mnogi problemi u opštini Prijepolje su rešeni. Najveći akcenat stavljen je na infrastrukturne probleme i tu možemo biti zadovoljni. Ipak, postoje još mnogi projekti koji su započeti i koje ćemo rešavati u narednom periodu, tako da možemo očekivati još bolje rezultate lokalne vlasti”, rekao je, pored ostalog, predsednik naše opštine, Emir Hašimbegović, u izjavi za lokalnu televiziju “Forum”.
Iako nije prvi po vrednosti investicije, predsednik Hašimbegović na prvo mesto rešavanja infrastrukturnih projekata u njegovom mandatu, stavlja vodovod u Brodarevu, koji će tokom ove godine u potpunosti biti završen. On kaže da je bilo nezamislivo da toliko veliki broj ljudi u današnje vreme muku muči sa snabdevanjem vodom i po pola godine, i da se rešavanju tog problema posvetio i u vreme dok je bio direktor JKP Lim, neposredno pred dobijanje predsedničkog mandata.
“Meštani Brodareva će brzih dana biti spokojni što se vodosnabdevanja tiče. Ne samo što će imati kvalitetnu vodu za piće, nego Brodarevo dobija i modernu fabriku vode koja će raditi sa najkvalitetnijom tehnologijom i sistemom. Fabrika će biti snabdevana vodom sa dva izvorišta i siguran sam da nikada više meštani ovog dela prijepoljske opštine neće imati onakve probleme kakvi su ih godinama unazad mučili”, rekao je Hašimbegović.
Predsednik opštine Prijepolje ističe i važnost rekonstrukcije mosta u Ivanju, zatim rad na rešavanju problema sa uličnom rasvetom u Velikoj Župi i Ivanju, a posebno naglašava uspešno urađen posao na rekonstrukciji gradskih ulica tokom 2013. godine. Kaže da je, iako Ministarstvo saobraćaja nije ispunilo neka obećanja u vezi finasiranja tih projekata, lokalna samouprava uspešno završila sve poslove svojim novcem i to bez zaduživanja, jer se vodilo računa o domaćinskom upravljanju.
Realizovanih poslova je zaista bilo dosta, ali ima i onih koji se moraju rešavati u budućnosti. Nije se uspelo sa rešavanjem problema pristupnih saobraćajnica novom mostu u gradu na levoj obali Lima. Hašimbegović kaže da su u izradi planskih dokumenata postavljeni dobri temelji za završetak i ovog posla u narednom periodu.
“Posle završetka plana detaljne regulacije mi ćemo pristupiti otkupu zemljišta i spojićemo saobraćajnice sa novim mostom na levoj obali. Znači, jedino je ostalo da sačekamo završetak tog plana regulacije, jer bez tog dokumenta ne možemo da nastavimo radove”, kaže predsednik Hašimbegović.
Inače, radi se o pravcu prema Zalugu duž obale Lima i pravcu pored Prijepoljske gimnazije, koji će spojiti most sa magistralnim putem neposredno kod Elektrodistribucije. Hašimbegović ističe da mu je žao što taj projekat nije završen u prethodne 3-4 godine, ali da će naredna lokalna vlast imati zadatak da sve to privede kraju jer se radi o kapitalnom projektu veoma važnom za Prijepolje. On kaže da će naredni period pokazati koliko će se lokalna samouprava snaći u dobijanju sredstava iz predpristupnih fondova Evropske unije, koja mogu pomoći pri realizovanju velikih projekata, naročito infrastrukturnih. Jedan od najvećih, ako ne i najveći, jeste rešavanje problema sa deponijom Stanjevine, odnosno završetak izgradnje regionalne deponije Banjica.
Takođe, pred novom lokalnom samoupravom biće i izgradnja nove kanalizacije i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda. Hašimbegović ističe i važnost projekata energetske efikasnosti, za koje misli da ih opština i sama može izneti i koji bi se brzo isplatili, kao i projekat izgradnje centralne toplane na pelet u vrednosti od 2 miliona evra i uvođenje kompletne led javne rasvete u vrednosti od oko 60 miliona dinara.
Izvor: TV Forum i PP Media