Priznanje za “Ognjenu” stiglo iz Londona

Prijepolje – Rakija od jabuke  brenda “Ognjena”, koju proizvodi preduzeće “Braća Tomašević” iz Prijepolja, osvojila je vrednu nagradu na velikom  Međunarodnom takmičenju za vina i alkoholna pića u Londonu (IWSC International Wine & Spirit Competition).

Rakija od jabuke proizvedena u destileriji “Braće Tomašević” iz Prijepolja, foto: A.Rovčanin

U konkurenciji više od 3 hiljade uzoraka jakih alkoholnih pića iz preko 90 zemalja sa svih kontinenata veliki žiri međunarodnih eksperata prepoznao je kvalitet jabukovače iz Prijepolja stare 8 godina i dodelio joj bronzanu medalju i 87 od 100 mogućih poena.

IWSC postoji već 51. godinu i prestavlja jedno od najznačajnijih svetskih takmičenja za ocenu kvaliteta vina i alkoholnih proizvoda. U toku godine preko 400 svetskih stručnjaka čak 7 meseci ocenjuje kvalitet u raznim kategorijama akloholnih pića. Nagrade koje dodeljuje ovaj konkurs smatraju se visokom priznanjima u industriji alkohola.

– Ovo je do sada najveće i najznačajnije priznanje za kvalitet dodeljeno “Ognjena” rakijama. Destilerija “Ognjena ” ovih dana obeležava 10 godina postojanja i uspešnog rada. U protekloj deceniji rakije i likeri  iz produkcije preduzeća “Braća Tomašević” dobile su brojna priznanja za kvalitet na takmičenjima i ocenjivanjima u Srbiji i regionu, i postale prepoznatljiv brend na tržištu jakih alkoholnih pića – kazao je Vukosav Tomašević jedan od vlasnika preduzeća “Braća Tomašević” iz Prijepolja.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *