Priznanje za uspešnu organizaciju Jadovničkog ultra maratona

Povodom uspešno organizovanog prvog Jadovničkog ultra maratona, predstvnici Udruženja građana „Jadovnik oaza netaknute prirode“ u znaku zahvalnosti uručili su predsedniku opštine Prijepolje plaketu za nesebičnu pomoć i podršku u organizaciji jedne takve manifestacije. Pored promocije sporta, odnosno atletike, što je bio prevashodni cilj ove manifesacije, jadovnički maraton ima i višestruk turistički značaj za opštinu Prijepolje, kazao je predsednik opštine Emir Hašimbegović.
Prvi jadovnički ultra maraton, koji je okupio učesnike iz čak pet inostranih zemalja održan je u avgustu prošle godine u Prijepolju i pored velikog interesovanja brojnih učesnika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Češke i Rusije ovaj maraton je po oceni poznavaoca atletike organizovan na vrhunskom nivou, a posebno priznanje organizator je dobio za markiranje staze od strane Regionalne zajendice ultra maratona.
„Cilj ove manifestacije jeste omasovljenje atletike i privlačenje što većeg broja ljudi da se bave sportom. Trudićemo se da Jadovnički ultra maraton preraste u tradiciju i da iz godine u godinu interesovanje za učešće u njemu bude sve veće“, izjavio je predsednik Udruženja „Jadovnik oaza netaknute prirode“ Nele Joksimović.
Jadovnički ultra maraton je od velikog značaja za promociju opštine Prijepolje, a pored sporta, organizacijom ove manifestacije akcenat je stavljen i na promociju turizma naše opštine, kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.
Organizatori Jadovničkog ultra maratona su istakli da je njihov cilj da ova manifestacija preraste u tradiciju, a prema rečima predsednika Hašimbegovića, od lokalne samouprave će za to imati nesebični pomoć i podršku.
PP Media