Priznanje “Zeleni list” za Skupštinu opštine Prijepolje

U Sremskim Karlovcima dodeljene su nagrade u okviru akcije “Tražimo zagađivača godine i zaštitnike životne sredine”, najveće i najpoznatije ekološke akcije u Srbiji, koju su pre 39 godina pokrenuli Radio Beograd 2 i Društvo za čistoću vazduha u Srbiji. Trinaestu godinu za redom ovu akciju organizuju Radio Beograd 2 i Pokret gorana Vojvodine.

Foto: Tanjug

Dobitnici priznanja “Zeleni list” ove godine su Botanička bašta iz Kragujevca, Skupština opštine Prijepolje, Grupa građana “Lomnica za Lomničku reku i Jastrebac”, Ekološka inicijativa Temerin, Bojana Novaković, autor aplikacije “xEco vazduh” Dejan Lekić, predsednik Saveza ekoloških organizacija Srbije Ljiljana Bralović, knjižar Radmilo Mulić, nastavnik hemije Jovica Plavšić i slikar Saša Stojanović.

Dobitnici specijalnog priznanja “Zeleni list” su Srpska akademija nauka i umetnosti, ATP turnir “Serbia open”, prof. Dr Dana Grujičić i dr Dragana Đorđević. Crni list su dobili Fabrika kamene vune Knauf Izolejšn iz Surdulice i JP Elektroprivreda Srbije.

Autorka emisije “Čekajući Vetar” Radio Beograda 2 Aleksandra Vukičević kaže da se često dešavalo da dobitnik “Crnog lista” to ozbiljno shvati i promeni svoju poslovnu politiku.

S druge strane, dobitnik “Zelenog lista” Dejan Lekić kaže da je veoma počastvovan što je dobio nagradu i pita nadležne šta se dogodilo sa Stategijom za kvalitet vazduha do 2030, koja je pripremljena uz podršku donacija EU, krajem prošle godine.

Tanjug