Promene na čelu TO i Biblioteke u Prijepolju, pod lupom i rad direktora ostalih javnih preduzeća i ustanova

Prijepolje – Na predlog predsednika opštine Prijepolje Vladimira Babića Opštinsko veće uputilo je Skupštini predlog da se Dragana Varaklić imenuje za novog v.d. direktora Turističke organizacije Prijepolja, umesto dosadašnje direktorice Ilde Čolović, kojoj je istekao jednogodišnji mandat.

Foto: A.Rovčanin

Takođe, na predlog predsednika Babića, Opštinsko veće je uputilo još jedan predlog, a to je da za v.d. direktora Bibliotekete „Vuk Кaradžić” bude imenovana Marija Svičević, umesto dosadašnje Sabire Hodžić.

U obrazloženju svoje odluke predsednik Babić je naveo da je nezadovoljan dosadašnjim radom rukovodioca ove dve ustanove, te da dok se on nalazi na mestu predsednika opštine insistiraće na poštovanju zakona. Od novih vršioca dužnosti očekuje da vrate poljuljani ugled ovim dvema institucijama.

Dragana Varaklić predložena za novu vd direktorku TO Prijepolje, foto: PP Media

– Nezadovoljni smo sa radom i svim dešavanjima u Turističkoj organizaciji i Biblioteci “Vuk Karadžić”. Počevši od zapošljavanja pa do saradnje sa nama. Smatram da na  mestima direktora više ne treba da se nalaze Ilda Čolović i Sabira Hodžić. Takođe, ovo je tek početak preispitivanja rada svih funkcionera imenovanih od strane političkih stranaka – kazao je Babić.

Predsednik opštine Vladimir Babić je najavio da će Opštinsko veće, proveriti poslovanje i drugih direktora javnih ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava. Ukoliko bude uočenih nepravilnosti, Babić ne isključuje nove kadrovske promene.

PP Media