Promene u SNS i SPS pred izbore

Ozbiljne kadrovske promene koje se u narednih nekoliko meseci očekuju u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) pripreme su za predstojeće parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore, piše Poltika.

List navodi da će „stranačko mešanje karata obuhvatiti pre svega lokalne odbore“, gde se očekuje da „rezovi budu najdublji“ i da će SNS jedan broj predsednika lokalnih odbora smeniti zbog nerada i nezalaganja i kandidovati mlade i obrazovane ljude.

„Nije reč o četiri ili pet imena. Mnogi će biti zamenjeni jer nisu zadovoljili svojim radom…Svi su upozoreni da moraju da promene ponašanje, jer su funkcije koristili za lično bogaćenje. Neki su se popravili, ali su se drugi oglušili i nastavili po starom“, kaže za Politiku jedan visoki funkcioner naprednjaka.

On ističe da SNS neće doživeti sudbinu Demokratske stranke, koja se, kako kaže, odrodila od naroda i sada se nalazi ispod izbornog cenzusa.

Politika podseća da je predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić na nedavnoj sednici Glavnog odbora stranke najavio kadrovske promene i u stranci i u vladi, a sagovornik lista ističe da „te promene podrazumevaju i podmlađivanje stranke i da će veliki broj mladih ljudi koji su pokazali karakter i borbenosti dobiti šansu“.

I socijaliste, kako je najavio šef stranke ivica Dačić, očekuje „perestrojka“, i na lokalnom nivou, ali i „kod ministara koji nisu pokazali borbenost“, već „gledaju samo svoj interes“.

Politika dodaje da se u redovima socijalista očekuje da će do kraja meseca biti imenovani potpredsednici stranke, jer trenutno samo Dačić ima stranačku funkciju.

Tanjug i PP Media