Protest malinara zakazan za subotu

U subotu 9. decembra malinari iz svih delova zapadne Srbije okupiće se od 12h u Prijepolju na platou ispred Doma kulture da mirnim protestom izraze svoje negodovanje zbog niske ovogodišnje otkupne cene maline i indolentnog odnosa države i hladnjačara prema njima. Naime, proizvođači smatraju da su izigrani od strane države i da nije ispunjeno obećanje ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića dato krajem jula ove godine da će kako navode malinari Komisija za zaštitu konkurentnosti posredovati u razgovoru između hladnjačara i proizvođača radi postizanja veće konačne cene maline u odnosu na otkupnu akontnu cenu po kojoj su proizvođači dali ovogodišnji rod hladnjačarima. Takođe oni su nezadovoljni što ih niko iz ministarstva poljoprivrede i Vlade Srbije nije primio nakon njihovog zahteva za sastanak upućenog pre desetak dana.

– Pozivam sve poljoprivredne proizvođače i ostale građane da nas u subotu podrže u borbi za povećanje cene maline. Mi smo malinu u Prijepolju hladnjačatima predali po ceni od 130 do 140 dinara što ne može da zadovolji osnovnu potrebu proizvodnje- kaže za PP Mediu predsednik Upravnog odbora udruženja poljoprivrednih proizvođača Limska dolina iz Prijepolja Boban Purić.

Predsednik Upravnog odbora udruženja poljoprivrednih proizvođača Limska dolina Boban Purić, foto: www.ppmedia.rs

Na skupu je predviđeno obraćanje predstavnika malinara iz svih delova zapadne Srbije. On ističe i da je obezbeđen prevoz za malinare iz drugih gradova do Prijepolja.

-Autobus iz Ivanjice kreće od 8i30 sa Sajmišta, iz Užica od 9i30 sa parkinga pored stadiona FK Slobode dok je polazak iz Priboja predviđen za 10i30 iz starog dela grada – naglašava Purić.
PP Media