Prijepolje: Pokreni posao – mladi u preduzetništvu

U organizaciji Sandžačke demokratske partije, Socijaldemokratske partije Srbije u Prijepolju je održana javna tribina pod nazivom Pokreni posao – mladi u preduzetništvu. Mladim ljudima i preduzetnicima iz ovog kraja planove i programe za zapošljavanje, kao i pokretanje sopstvenog biznisa prezentovali su Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije, Stevan Nikčević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija i Zoran Ilić, predsednik kompanije Biomelem.
Mala sala prijepoljskog Doma kulture sinoć je bila prepuna mladih obrazovanih ljudi, zainteresovanih za pokretanje sopstvenog biznisa. Javnoj tirbin Pokreni posao – mladi u preduzetništvu prisustvovali su i brojni privrednici iz ovog kraja. Prema rečima direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije Zorana Martinovića država je 2016. godinu proglasila godinom preduzetništva. Iz raznih izvora vlada je obezbedila 16 milijardi dinara za podsticaj privatnog preduzeništva od čega su 4,4 miliarde bespovratna sredstva, kazao je on.
„Nacionalan služba za zapošljavanje obezbedila je 2,8 milijardi dinara za razne programe zapošljavanja. Svi javni pozivi su namenjeni isključivo privatnom sektoru. Od toga 550 miliona opredeljeno je za osobe sa invaliditetom“, istakao je Martinović.
Cilj ove tribine jeste pružanje šanse mladim ljudima da ostanu u Prijepolju i pokrenu sopstveni biznis, kako bi time dali značajan doprinos razvoju ovog kraja, istako je predsednik OO SDP u Prijepolju Esad Hodžić.
„Iako mi u Prijepolju imamo značajan trend i zapošljavanja i ekonomskog razvoja, tu smo da u našem kraju zadržimo što više mladih obrazovanih ljudi“, kazao je Hodžić.
Učesnicima tribine Pokreni posao – mladi u preduzetništvu između ostalog je predstavljeno i umrežavanje preduzetnika radi podizanja konkurentnosti, od strane predavača, predsednika kompanije Biomelem Zorana Ilića.
PP Media