Puškić: Biću na raspolaganju građanima 24 sata svih 365 dana u godini

Prijepolje – Borko Puškić, kandidat za narodnog poslanika sa liste „Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović – Nacionalno okupljanje – Državotvorna snaga – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri”, održao je danas konferenciju za medije na kojoj je kazao da je Prijepolje u poslednjih nekoliko godina postalo periferija opštine Priboj.

Kandidat za narodnog poslanika Borko Puškić, foto: A.Rovčanin

„Svedoci smo da u poslednjih 15 godina nema otvaranja novih radnih mesta, kao ni otvaranja novih malih i srednjih preduzeća. Svedovi smo da investicije permanentno i isključivo odlaze za Priboj i mi smo postali slepo crevo. Pored činjenice da nas je zaobišao deo auto – puta i da će najbliži krak biti najbliži na 70 kilometara a pitanje je kada će biti taj auto – put i taj krak izgrađen, mi imamo nažalost neke loše slutnje za ono što nas čeka u periodu ispred nas”, rekao je Puškić.

On je istakao da je u proteklih 10 godina Prijepolje izgubilo neverovatnih 4, 850 stanovnika, kao i da su sve to pokazatelji koji govore da mora da se promeni pronatalitetna politika.

„Ne može Prijepolje da izdvaja sredstva za porodilje u iznosu od 12.200 dinara za prvorođeno, drugo ili treće dete, mora da se ugleda na opštine Nova Varoš i Čajetina koje izdvajaju po 100, 200, 300, 400 hiljada dinara i za svako naredno dete posle četvrtog po 400 hiljada dinara. Dakle, moramo da imamo konkretne mere. Mi moramo da odlazimo za Beograd iz opštine Prijepolje, da imamo konkretne projekte, da dosađujemo određenim resornim ministarstvima, da dovodimo ministre i da ih obavezujemo da moraju da investiraju ovde”, mišljenja je Puškić.

On je podsetio da u Prijepolju i dalje postoji nerešeno pitanje vodosnabdevanja u velikom prigradskom naselju kao što su Ravne, nerešen alternativni put kao što je Raišnjeva, nezavršenu trafostanicu u Vinickoj.

„Nismo završili i priveli nameni deo puta Seljašnica u koji je uloženo dva miliona evra, potrošeno je pola miliona evra na kružnom toku Kolovrat koji više nema ni obrise kružnog toka, a podsetiću da se nalazi na državnom putu prvog reda koji vodi ka pravcu graničnog prelaza ka Crnoj Gori”.

Na pitanje zašto bi građani i građanke Prijepolja trebalo da glasaju za listu na kojoj je on kandidat, Puškić je odgovorio da jedino ova lista ima prolazno mesto za narodnog poslanika iz Prijepolja.

„Zato što ću ja tada biti glasnogovornik i onih koji će biti u budućoj vlasti i onih koji će biti u opoziciji. Neću da gledam uopšte da li je to interes vezan za Srbe, muslimane odnosno Bošnjake i biću jedan od najaktivnijih poslanika kao što sam i bio među prvih 10 najaktivnijih od 250 narodnih poslanika. Dakle, za svako pismeno i usmeno pitanje od javnog interesa, mogu da budem 24 časa u 365 dana na raspolaganju svakom građaninu na teritoriji opštine Prijepolje”, odgovorio je Puškić.

Prema njegovim rečima u gradu na Limu neophodno je rešavanje pitanja parkinga, jer je, kako je rekao, grad je u velikom „tesnacu i gužvi”.

„Moramo da radimo na izmeštanju gradske pijace, moramo da razmislimo o otvaranju nekih novih srednjih škola, da li je to poljoprivredna, šumarska ili možda medicinska, da nam se ne pred izbore otvaraju skeneri za potrebe kamera i medija nego da naša bolnica ima karakter i status zdravstvenog centra, što nam omogućuje zakon, a ja sam to kao narodni poslanik u nekoliko navrata i tražio”, zaključio je Puškić.

PP Media i GZS