Otvorena izložba „Sandžak inspiracija umjetnika“

U galeriji prijepoljskog Doma kulture otvorena je izložba likovne kolonije „Sandžak inspiracija umjetnika“. Prijepoljci će narednih dana imati priliku da vide radove, čiji su autori učesnici likovne kolonije iz različitih gradova Srbije i Bosne i Hercegovine.
U renomiranoj galeriji Doma kulture izloženo je 16 radova likovne kolonije „Sandžak inspiracija umjetnika“. Otvaranju izložbe prisustvovao je veliki broj građana Prijepolja. Naziv ove likovne kolonije determinisan je samim mestom u kojem se održava, poznatom po kulturno-istorijskom i prirodnom nasleđu, po multietničnosti i multikulturalnosti, ali i širini pogleda i shvatanja stanovnika koji tu vekovima žive, rečeno je na otvaranju izložbe.
„Prijepolje je do sada dva puta bilo domaćin ove kolonije, otvaramo i izložbe kolonije, koja gostuje u pojedinim gradovima na teritoriji Sandžaka“, kazao je urednik programa bošnjačke kulture u Domu kulture Ibrahim Aličković.
„Drago mi je da osim novopazarske publike i prijepoljci imaju priliku da pogledaju izložbu narednih dana i nadam se da će se saradnja između Kulturnog centra iz Novog Pazara i prijepoljskog Doma kulture nastaviti i u budućem periodu“, izjavila je na otvaranju izložbe urednica izložbenog programa Kulturnog centra Amra Hodžić Jejna.
Likovna kolonija „Sandžak inspiracija umjetnika” postoji već 14 godina, te je kroz ovu koloniju prošlo preko 150 umetnika iz Srbije ali i iz zemalja regiona.
PP Media