Radisav Vasiljević: Opštinska izborna komisija papreno koštala osiromašene građane Nove Varoši, slede krivične prijave

Odluka 2/3 članova Opštinske izborne komisije da podnese ostavku nije ugrozila vladajuću većinu u Novoj Varoši, opštini podno Zlatara. Većina postoji i postojaće idalje, tvrdi prvi čovek novovaroške opštine Radisav Vasiljević u razgovoru za naš portal.
„ Vlast je apsolutno stabilna, a navodi da je ugrožena čista su izmišljenotina od strane simpatizera i članova lokalnog SNS-a. Podnošenje ostavki predsednice Komisije i jednog dela članova, sraman je čin, gde su preovladali lični interesi. U ovoj Komisiji sedi pet pravnika iz njihovih redova (četiri iz SNS i jedan iz SPS). Treba da se stide svi fakulteti koji su im dali diplome kada vide sa čim se ovi ljudi bave. Umesto oni mene da savetuju i uče da nešto pravno ne pogrešim, moram ja njih kao predsednik opštine .Obaveza svih članova Izborne komisije, bez obzira na podnešenu ostavku je da rade svoj posao dok se ne izabere druga, tako zakon nalaže“, kaže Radisav Vasiljević.

Prvi čovek novovaroške opštine Radisav Vasiljević, foto: www.ppmedia.rs

Prvi čovek novovaroške opštine Radisav Vasiljević, foto: www.ppmedia.rs


Protiv svih članova Opštinske izborne komisije, koji su podneli ostavku biće podneta krivična prijava.
„Rad Izborne komisije koštao je papreno osiromašene građane Nove Varoši. Za nekoliko sastanaka koliko su održali, njih 12 inkasiralo je 1.605.000,00 dinara. Moja obaveza, kao predsednika opštine jeste da vodim računa o svakom opštinskom dinaru novovaroške sirotinje. Ovoliki novac uzeti, a pri tom ne želići da rade svoj posao bruka je i sramota, za ovo će znati cela Srbija”, dodaje Vasiljević.

Opština Nova Varoš za manje od deset dana proslaviće svoj 104-ti rođendan svečanom akademijom uz podsećanje na slavne pretke i 1. novembar 1912. godine, kada su palanka i ceo kraj oslobođeni od Turaka, predsednik opštine Radisav Vasiljević osvrnuće se na aktuelni društveno-privredni trenutak i planove i mogućnosti lokalne uprave .
Pre svečane akademije, delegacija Opštine će u 16 sati položiti venac na spomenik vojvodi Petru Bojoviću, a zatim će se u Domu kulture otvoriti izložba slika.
“ Za obeležavanje Dana opštine budžetom je predviđeno 700 hiljada dinara, nagradićemo najbolje učenike i studente. Dodelićemo priznanja i istaknutim privrednicima kao i drugim pojedincima iz različitih oblasti, koji koji su se istakli, svojim radom i delima, tokom protekle godine”, zaključuje Radosav Vasiljević.
Opširniji interviju sa predsednikom opštine Nova Varoš Radisavom Vasiljevićem objavićemo tokom naredne sedmice.
PP Media