Radna poseta Nemačkoj i Austriji

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović tokom svog boravka u nemačkom gradu Alendrofu prisustvovao je prezentaciji firme „Visman“, koja se bavi proizvodnjom kotlova na bomasu. U okviru prezentacije predstavljene su ponude koje mogu biti privlačne za našu opštinu, jer idejno rešenje opštine Prijepolje jeste grejanje grada na biomasu, kazao je Hašimbegović.
Pored predstavnika opština Kula i Trstenik po pozivu od renomiranog nemačkog proizvođača kotlova na biomasu prezentaciji je prisustvovao i predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović. Obzirom na to da opština Prijepolje poseduje idejno rešenje za prelazak grejanja na biomasu, kao i energetske potencijale u vidu sirovina za ovu vrstu grejanja ovaj sastanak i prezentacija bili su od velike koristi za našu opštinu, rekao je Hašimbegović.
„Veoma je bitno da znamo da postoje proizvodi koji su visokog kvaliteta i koji mogu da se upotrebe za naš projekat. To su kotlovi visoke tehnologije, koji imaju pristupačnu cenu“, dodao je Hašimbegović.
Takođe protekle nedelje predsednik Hašimbegović prisustvovao je i sastancima u Austriji, koji se tiču poboljšanja i efikasnosti grejanja na biomasu, a odnose se na transport samih sirovina do određenih kotlarnica, a sve u cilju smanjenja troškova grejanja.
PP Media