Radnici muzeja očistili divlju deponiju kod spomen kompleksa narodnim herojima na Jabuci

Samo nekoliko dana nakon što je na našem sajtu i u listu Večernje novosti objavljen članak „Srbijo stidi se – Boško Buha u smetlištu“, zaposleni u Muzeju u Prijepolju predvođeni v.d. direktorom Zvonkom Mandićem, osetili su stid i očistili divlju deponiju koja se nalazila neposredno uz biste narodnih heroja. Iako nisu bili nadležni, niti odgovorni zbog stvaranja smetlišta i velike sramote koja je time naneta Memorijalnom kompleksu Boško Buha, Jabuci i celom Prijepolju, zaposleni u Muzeju su zasukali rukave i ponovo vratili sjaj ovom kompleksu.

Radnici Muzeja zasukali rukave i očistili divlju deponiju na Jabuci, foto: www.ppmedia.rs

– Ovde se mora jasno istaći da ova bruka nije propust institucija već ide na adresu nesavesnih građana, jer se radi o klasičnoj divljoj deponiji. Prosto je nemoguće očistiti, koliko neko bez trunke osećanja griže savesti može zaprljati. Naš apel je i upućen prvenstveno tim nesavesnim građanima koji su odgovorni za ovu sramotu, da to više ne rade. Aleja heroja, koji su dali svoje živote u borbi protiv fašizma, je poslednje mesto za divlju deponiju – kazao je v.d. direktora Muzeja u Prijepolju Zvonko Mandić i dodao da su zaposleni u Muzeju dali mali doprinos u čišćenju, ali da bi Memorijalni kompleks bio u pristojnom stanju i potpuno očišćen, verujemo i očekujemo da će se uključiti još volontera a svaka pomoć institucija je dobro došla.

Radnici Muzeja u Prijepolju očistili divlju deponiju, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Inače, spomen kompleks „Boško Buha” od 1986. godine ima status nepokretnog kulturnog dobra od izuzetnog značaja, za koji je nadležan Republički zavod za zaštitu spomenika kulture. Kompleks se nalazi van kontrole i nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća Lim, koje je zaduženo da čisti Prijepolje i okolinu od smeća.

Novosti i PP Media