Radničke sportske igre u Novoj Varoši odložene za septembar

Nova Varoš – Radničke sportske igre koje su trebale da budu svečano otvorene večeras na terenima u Naselju, odlažu se za septembar. Kako kažu u Sportskom savezu Nova Varoš razlog je „organizacione prirode“.

Foto: A.Rovčanin

Plan je bio da se zaposleni u privatnim i javnim preduzećima i ustanovamana na ovim igrama takmiče u malom fudbalu, basketu (3 h 3), odbojci, stonom tenisu, šahu, sportskom obaranju ruke, pikadu i nadvlačenju konopca, kao i u četiri atletske dicipline – u trčanju na 100 i 400 metara, skoku u dalj i bacanju kugle.

-Kako se ispostavilo, ‘Limske HE’ koje imaju takmičara i ekipa u svim sportovima, početkom juna učestvuju na igrama radnika EPS-a ‘Elektrijadi’, a u obavezama su i zaposleni u prosveti. Ni drugima nije odgovarao ovaj termin, pa smo odlučili da Radničke odložimo za septembar, kada se one po tradiciji i održavaju- kaže za „Varoške novine“ Ljubivoje Vranić, predsednik Sportskog saveza Nova Varoš.

Prošle godine Radničke sportske igre počele su 19. septembra a završene u oktobru. Učestvovalo je ukupno deset ekipa, a odziv je bio nešto slabiji nego pre. Sveukupni pobednik bila je „Prosveta“, dok je drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo Domu zdravlja, a treće „Limskim HE“. Takmičili su se još i Turistička organizacija „Zlatar“, Opštinska uprava, „Plastika“, Predškolska ustanova „Paša i Nataša“ i „ES komerc“.

-Jesenas će se Radničke igrati početkom septembra, a pripreme, prijave i žreb završićemo u avgustu. Želimo da iskoristimo lepo vreme, a i dan je duži pa računamo da neće morati da se puno igra pod reflektorima ili da se zbog kiše seli u halu. To je i bio motiv da igre ove godine zakažemo za kraj maja, ali nismo dobili podršku. Iz sličnog razloga, radničke sportske igre se ovih dana igraju u Prijepolju i nizu drugih mesta kaže Vranić.

Radničke sportske igre obnovljene su 2015. godine, a organizuje ih Sportski savez Nove Varoši pod pokroviteljstvom Opštine Nova Varoš. Ovo su sedme po redu.

PP Media i Varoške novine