Radničku uniformu zamenili dresovima – svečanim defileom otvorene Opštinske radničke sportske igre

Prijepolje – Svečanim defileom svih učesnika i ekipa, u sportskoj dvorani Gimnazije u Prijepolju otvorene su Opštinske radničke sportske igre. Takmičenja u 6 disciplina počelo je već u ponedeljak i trajaće naredne dve sedmice kada će se održati finalne borbe.

Foto: A.Rovčanin

Posle intoniranja himne Srbije dvoranom su prodefilovali učesnici 18 kolektiva koji su uzeli učešće na Radničkim igrama. Predsednik Skupštine opštine Prijepolje Izudin Šantić, poželeo je sreću sportistima i pozvao ih na fer igru i nadmetanje. On je podsetio da je Prijepolje grad sporta, a da su Radničke igre samo nastavak niza sportskih događaja u gradu na Limu.

Brojna publika koja iz noći u noć prati dešavanja jasan su pokazatelj da je obnavljanje Igara pun pogodak. Takmičari kažu da je druženje u prvom planu, međutim ne izostaje ni sportski duh.

Foto: A.Rovčanin

– Obnavljanje Igara prošle godine bilo je jedno osveženje za celu opštinu, svi su bili oduševljeni, koliko takmičari toliko i publika. Malo nam vreme ne ide na ruku, ni prošle a ni ove godine, pa se snalazimo, međutim organizacija je jako dobra. Iako je druženje u prvom planu ne izostaje ni takmičarski duh i želja za pobedom kod svih ekipa – kaže iz ženske odbojkaške ekipe “Opština” Dragana Varaklić.

Opštinske radničke sportske igre otvorio je predsednik opštine Drago Popadić. On je istakao da je prošle godine bio u ulozi takmičara te da mu je bilo zadovoljstvo da učestvuje u nadmetanjima. Popadić je naglasio da će do narednih Igara iduće godine, biti obnovljeni tereni ORSI te da će se takmičenja ponovo vratiti u “Šarampov”.

Foto: A.Rovčanin

Takmičenja će se održavati u Parku narodnih heroja u Vakufu i dvorani Gimnazije. U slučaju kiše, mečevi iz parka biće premešteni fiskulturnu salu škole Vladimir Perić Valter.

PP Media