Radovi na izgradnji gradske toplane u Priboju teku po planu

Priboj – Radovi na gradskoj toplani na biomasu u Priboju, počeli su krajem septembra i za sada se odvijaju po planu. Vremenske prilike pogoduju produžetku građevinske sezone i u decembru, što neimari konzorcijuma, koje predvodi firma „Energotehnika – Južna Bačka” iz Novog Sada, sa podizvođačima iz Priboja, koriste u punoj meri, pa će se neki radovi završiti čak i pre planiraniog roka.

Radovi na izgradnji gradske toplane u punom jeku, foto: A.Rovčanin

Tako je već urađen objekat za sezonska skladišta drvne sečke, uskoro se očekuje i njegovo pokrivanje, a kod zgrade toplane privode se kraju betonsko – armirački radovi.

Sa kvalitetom radova i poštovanjem rokova zadovoljni su učesnici redovne, mesečne odnosno decembarske video konferencije, od predstavnika lokalne samouprave, pribojske toplane do predstavnika izvođača radova i konsultanata nemačke banke „КFV”, koji su potom i obišli radove na izgadnji buduće gradske toplane u Priboju.

Foto: A.Rovčanin

„ Uporedo sa izgradnjom gradske toplane na biomasu, teku i projektne aktivnosti na zameni podstanica i toplovoda, što će se raditi po završetku aktuelne grejne sezone. Nakon izgradnje nove gradske toplane biće omogućeni i novi priključci, a da bismo imali još čistiji vazduh, lokalna samouprava će iz svojih sredstava, već u narednoj godini, subvencionisati zamenu neadekvatnih ložišta i kod individualnih domaćinstava”, zaključio je Saša Vasilić, zamenk prdsednika opštine Priboj.

Foto: A.Rovčanin

Sa kvalitetom izvedenih radova i poštovanjem rokova primedbi nemaju ni predstavnici konsultanata nemačke banke „КFV” dok su izvođači radova zadovoljni efikasnošću lokalne samouprave i svih drugih činilaca, što im omogućava poštovanje utvrđenih rokova.

Nova gradska toplana u Priboju biće snage 8 megavata na biomasu, a imaće i dva rezervna kotla na lož ulje, ukupne snage 15 megavata. Radovi će biti završeni 1.oktobra naredne godine, a njeno stavljanje u funkciju planirano je od naredne grejne sezone.

PP Media i GZS