Raspisan tender za linijski prevoz putnika u Novoj Varoši

Nova Varoš – Opština Nova Varoš raspisala je Javni poziv za prikupljanje ponuda za poveravanje obavljanja linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom prevozu.

Foto: A.Rovčanin

Kako se prvi put niko nije javio, Opština je 19. novembra obnovila Javni poziv za prikupljanje ponuda za poveravanje obavljanja linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom prevozu i trajaće 15. dana.

Opština je obezbedila prevoz đaka, međutim ono što je kritično su putni pravci Nova Varoš – Kokin Brod, Vraneša, Radoinja i Rutoši, kao i Nova Varoš – Brdo, Drmanovići, Akmačići, Božetići i Komarani u kojima uopšte nema prevoza.

-Do sada nam je tu uslugu vršio Autoprevoznik Janjušević ali on je raskinuo ugovor- verovatno mu nije isplativo ili nema dovoljno putnika – kaže predsednik opštine Radosav Vasiljević.

U cilju rešavanja problema javnog prevoza putnika, opština Nova Varoš je uzela učešće na konkursu Ministarstva za brigu o selu, za dodelu sredstava za kupovinu minibusa za potrebe prevoza seoskog stanovništva. Međutim, kako ističe Vasiljević, konkurencija je ogromna – stiglo je obaveštenje od Ministarstva da imaju oko 60 zainteresovanih opština za rešavanje istog problema, a da oni imaju novac za oko 20 minibuseva.

PP Media