U Velikoj Župi počelo izmeštanje lančanice za prikupljanje otpada na reci Lim

Prijepolje – U Velikoj Župi počelo je izmeštanje sajle za prikupljanje otpada na reci Lim, postavljene na obali naseljenog mesta, koja se nakon reakcije meštana “seli” dva kilometra uzvodno od prvih kuća, na lokaciju Jagodnjak.

Počelo izmeštanje lančanice za sakupljanje otada, foto: PP Media

Izmeštanju lančanice prethodio je sastanak meštana sa čelnicima lokalne samouprave, resornim ministarstvom i narodnim poslanikom Krstom Janjuševićem. Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić je ukazao da će sajla na mestu Jagodnjak biti optimalnije rešenje za prikupljanje plutajućeg otpada koje dolazi iz Crne Gore, naselja Brodarevo i reke Gračanice.

Nova lokacija Jagodnjak biće pristupačna za odvoženje otpada koji se bude nagomilavao na plutajućoj barijeri.

Podsetimo, Opštine Prijepolje je dobila 15 miliona dinara od Ministarstva za projekat zaštite reke Lim, postavljanjem plutajuće brane.

Foto: PP Media

Sredinom aprila su predsednici opština Priboj, Prijepolje i Nova Varoš sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović potpisali ugovore kako bi te opštine dobile ukupno 70 miliona dinara za postavljanje plutajućih brana i rečnih pregrada na reci Lim koje će služiti za prikupljanje ambalažnog i drugog otpada i zaštitu reke.

PP Media